Рецепт дана: Пита са парадајзом

Омиљено летње поврће обично једемо у салати, али оно може бити и одличан додатак питама са сиром. Пробајте, одушевићете се.  
pita
Фото: pixabay.com

Састојци: 

За тесто:

- 200 г брашна,

- прстохват соли,

- 140 г путера

За фил:

- 150 г рикоте,

- 1 јаје,

- 3 кашике ренданог пармезана,

- соли и бибера по укусу,

- мало сока од лимуна,

- 4 парадајза,

- 8 чери парадајза,

- 2 кашичице листића мајчине душице,

- 2 кашике маслиновог уља

Припрема:

1. Састојке за тесто замесити са три кашике хладне воде, обликовати лопту, умотати је у целофан и ставити на пола сата у фрижидер.

2. Рерну загрејати на 180 степени.

3. Помешати сир и јаје, па додати пармезан.

4. Посолити и побиберити по укусу, па додати лимунов сок.

5. Парадајз оппрати и исећи на дебље колутове.

6. Тесто развући на побрашњеној радној површини.

7. Калуп за питу премазан путером обложити тестом, па извући ивице. 8. Премазати смесом од сира, нафиловати парадајзом и зачинити по укусу.

9. Посути мајчином душицом, накапати маслиновим уљем и пећи 25 минута.

10. Извадити питу и украсити је руколом или свежим листовима босиљка.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести