Рецепт дана: Шпагете са сланином

Мало је оних који не уживају у укусној италијанској пасти; јелу које је подједнако укусно током читаве године. Ево једног једноставног рецепта за нешто „јачу“, зимску варијанту...
spagete
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- 1/2 празилука,

- 1/2 главице црног лука,

- 150 г меснате сланине,

- 200 г шампињона,

- 300 г парадајз пелата,

- 2 дл густог сока од парадајза,

- 50 г пармезана,

- 2 дл млека,

- оригано,

- соли по укусу,

- 300 г шпагета,

- сунцокретово уље

Припрема:

1. На мало уља пропржити исецкани празилук, па затим додати сланину исецкану на коцкице и шампињоне на листиће.

2. Сипати измиксани парадајз пелат и сок од парадајза, а потом и млеко, па кувати док не прокључа.

3. Додати оригано и зачинити по укусу.

4. Убацити некувану тестенину и кувати на умереној температури док шпагете не упију сву течност и не омекшају.

5. Током кувања по потреби додати воде.

6. Готову пасту посути ренданим пармезаном.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести