A САД НЕШТО ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ - ПОХОВАНО МЛЕКО Обориће вас с ногу

Топи се у устима и потпуно ћете га обожавати,а припрема, веровали или не, једноставна и брза
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Ако у кухињи имате млеко, густин и јаја већ сте на пола пута да направите специјалит који ће вас одушевити.

 За ову несвакидашњу посластицу требаће вам свега неколико минута и неколико намирница које углавном сви имамо у кући.

Састојци:

  • 500 мл пуномасног млека
  • 50 г шећера
  • 50 г кукурузног скроба (густина)
  • нарендана кора 1 лимуна и 1 поморанџе
  • 1 штапић цимета
  • 2 јајета
  • 50 г оштрог брашна
  • маслиново уље

Припрема

На средњој температури прокувајте млеко са штапићем цимета, кором поморанџе и лимуна, и шећером.

У међувремену растопите густин у мало млека, додајте га у млеко и наставите да мешате како не би загорело.

Склоните с ватре, улијте у калупе или у плех, па исеците на коцкице кад се добро охлади и стисне.

Коцкице ароматизованог згуснутог млека уваљајте у јаја, па у брашно.

Пржите на маслиновом уљу (ради укуса, можете додати мало путера) и поспите с доста шећера.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести