Рецепт дана: Похована фета с медом

Поховани сир је нешто од чега обично бежимо, углавном због тога што се верује како га је тешко направити како треба. Најважније да одаберете прави сир и пратите ове смернице...
pohovani sir
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 250 г фета сира,

- 2 јајета,

- кашичица млевене црвене паприке,

- кашичица млевеног бибера,

- 100 г брашна,

- 100 г сусама,

- 4 кашике цветног меда

Припрема:

1. Оцедити фету и обрисати је.

2. Величина комада сира није битна, али дебљина не би смела да буде већа од 1,5 центиметра. Исећи фету најпедантније могуће.

3. Умутити јаја, а у другој чинији промешати брашно, млевену црвену паприку и бибер. У трећу чинију сипати сусам.

4. Фету прво уваљати у јаје, затим у мешавину брашна, поново у јаје и на крају у сусам.

5. Понављати поступак док се не потроши сав сир.

6. Пећи у дубоком уљу пар минута с једне и друге стране.

7. Оцедити на кухињском папиру, па вруће прелити медом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести