Само они који нису пробали могу да помисле да је поховање колутића црног лука узалудан посао. Кад их једном спремите, знаћете зашто је ово јело толико популарно.
Састојци за панирање лука:
- љубичасти или црни лук 3 веће главице
- брашно 1 шоља
- кисела вода 100 мл
- инстант пире од кромпира 2 кашике
- со по укусу
- бибер по укусу
- црвена зачинска паприка 1/2 кашичице
- презле по потреби
- уље за пржење 300 мл
Састојци за сос од рена:
- рен из теглице 50 г
- кисела павлака 1 чаша
- мајонез 50 г
- мирођија по укусу
- влашац по укусу
- лимун, сок 1 комад
Припрема
Прво припремите сос и ставите га у фрижидер да се хлади док похујете лук.
Рен, павлаку и мајонез измешајте, па додајте ситно исецкан влашац или мирођију.
Лук ољуштите и исеците на колутове дебљине пола центиметра и раздвојите их по саставима.
Измешајте брашно, инстант пире и зачине, па полако додајте киселу воду док не добијете тесто мало гушће од смесе за палачинке. Колутове лука умачите у ову смесу, а затим у презле и пржите на врелом уљу.
Чим порумене с обе стране, извадите их на папирни убрус. Одмах послужите уз сос од рена.
Жена.рс/ Дневник