Модни перформанс Марине Мићановић у Бруклину

ЊУЈОРК: Позната српска модна дизајнерка Марина Мићановић је у Бруклину одржала ревију на којој је представила своју нову колекцију. 
moda revija
Фото: Tanjug (Nikola Bradonjić)

То је четврта ревија ове уметнице у Њујорку - најпре се два пута представила у оквиру њујоршке Недеље моде, а потом је учествовала у хуманитарном пројекту са намером обнове српске цркве у том граду. 

Сада се одазвала позиву организације “Raw artist” да постане њихов члан и одржи ревију у склопу великог уметничког пројекта који се одржава на неколико локација у Њујорку. 

”Raw artist” је интернационална уметничка организација која делује на подручју Сједињених Америчких Држава, Јужне Америке, Канаде и Аустралије. 

У односу на моје претходне ревије које су превасходно имале тај модни печат, ово је више уметничка прича, каже дизајнерка. 
Мићановић је одабрала Бруклин и Арт базар као локацију за одржавање ревије јер је “тај део града права оаза за уметнике и по томе је последњих година познат у свету”. 

Одушевљава ме тај дух уметности, слободе и независности који карактерише овај део града, каже Мићановић и додаје да има понуду да с „Raw artist“ организује ревију у још некој земљи и да јој се највише свиђа идеја да то буде Аустралија.

Колекција српске дизајнерке је изазвала велико одушевљење присутних.

Настала током претходних шест месеци, нејвећим делом је чине вечерње коктел хаљине у црној, белој и беж боји од броката, штофа и коже.

Упечатљиви су детаљи од коже који су ручно ушивани и присутне су симетрија и геометрија. 

Захваљујући послу, претходних месеци сам успела да обиђем многе занимљиве градове и то ме јако обогатило. Видела сам и доживела Лос Анђелес, Бостон, Минеаполис, Чикаго, Вашингтон, Орландо, Лас Вегас. Људи које упознајем на тим путовањима инспирисали су ме да направим колекцију која је истовремено једноставна и снажна. Лепоту проналазим свуда, а највише у детаљима, објаснила је Мићановић.

Фото: Tanjug (Nikola Bradonjić)

Дизајнерка не мирује па у наредном периоду планира да отвори pop-up store у Сохоу и постдипломске студије на чувеној модној академији Парсонс. 

EUR/RSD 117.1793
Најновије вести