Српска мода поново на Недељи моде у Милану

НОВИ САД: У време одржавања Недеље моде у Милану,од 22. до 24. септембра, српску моду представљаће дизајнерка Наташа Жупанц са својом колекцијом Азбука, инспирисаном културом, уметношћу и традицијом српског народа. 
S prošlogodišnjeg Serbia Fashion Weeka  Foto: V. Veličković
Фото: С прошлогодишњег Serbia Fashion Weekа Фото: В. Величковић

Инспирацију за ову колекцију пронашла сам и у једним драгоценим примерком традиционалне ношње, који је припадао мом деди. Носио га је у формалним приликама, трудећи се да одржи обичаје нашег народа макар и кроз тај минорни чин. Моја је жеља да наставим његову тежњу, и да барем на трен оживим богату српску културу и умеће израде костима, рекла је Жупанц.

Како је додала, „наша традиција је неисцрпна ризница коју треба показати свету, и сачувати од заборава непроцењиве вредности које чине лепоту и дух наше уметности“.

На овај начин, захваљујући Serbia Fashion Weeku наши модни дизајнери настављају успешно да представљају своју земљу и нижу успехе на најзначајнијим недељама моде као што су оне у Паризу, Њујорку, Санкт Петербургу, на Малти ....

Овог пута, раме уз са иконама моде као што су Роберто Кавали, Ђорђо Армани, Гучи, Фенди, Макс Мара и многи други, у Милану ће се представити Наташа Жупац чија ревија ће се одржати у велелепном здању Палацо Турати виа деи Меравиљи. 

После тога, ову колекцију Наташа ће приказати и на Serbia fashion Weeku, јединој лиценцираној Недељи моде у Србији и највећем модном догађају у Југоисточној Европи који ће биће одржан од 21. до 26. новембра. 

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести