Познати се укључили у 24-часовно замрзавање Инстаграма

ЛОНДОН: Ким Кардашијан Вест, Кети Пери и Леонардо Дикаприо су неке од бројних познатих личности које учествују у данашњем 24-часовном "замрзавању" Инстаграма у знак протеста због, како кажу, неуспеха матичне компаније Фејсбук у борби против насилног и садржаја који представља мржњу, као и дезинформација о изборима.
fejsbuk instagram
Фото: Ilustracija

Они подржавају најновију кампању покрета #StopHateforProfit, пренео је АП.

Покрет тражи од људи да поставе поруку у којој истичу оно што су назвали штетом коју наноси Фејсбук, али се уздрже од објављивања постова на Инстаграму један дан.

Не могу да седим и да ћутим док ове платформе и даље омогућавају ширење мржње, пропаганде и дезинформација, које су створиле групе да би посејале деобе и поделиле Америку, Кардашијан Вест је објавила јуче на свом налогу на Инстаграму.

Фејсбук је одбио да да коментар, али је указао на недавне најаве о томе шта чини како би ограничио утицај група које подржавају насиље и напоре да заштити изборе у САД који ће бити одржани у новембру на својој платформи.

Са 188 милиона пратилаца, Кардашијан Вест једна је од најутицајнијих особа на Инстаграму, а њена подршка и подршка других познатих имена на бојкот довела је данас до пада акција Фејсбука за 1,3 одсто.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести