Биковић подржао Уницефове фејсере 

БЕОГРАД: Глумац Милош Биковић посетио је Уницефове фејсере и подржао њихово ангажовање, а реч је о младим људима, који помажу да Уницеф грађанима представи значај програма који се спроводе за добробит деце и породица у Србији. 
milos bikovic
Фото: Jovana Jarebica

Желим да подржим то што млади људи имају могућност да раде на себи, али и то што узимају ствари у своје руке. На тај начин стичу нове вештине, а истовремено унапређују друштво у којем живе - они шире солидарност, рекао је том приликом Биковић, саопштено је из београдске Канцеларије Уницефа.

Драго му је, казао је, да види да млади људи имају могућност да развију своје капацитете и да стекну вештине које ће користити касније у животу, а Уницеф им то омогућава.

Фејсери информишу грађане на који начин могу да се укључе у рад Уницефа и да буду део заједнице која редовно брине о деци.  

Захваљујући солидарности и донацијама преко 30.000 грађана у оквиру Клуба пријатеља Уницефа у 2018. години, пружена је унапређена здравствена заштита за 1.500 превремено рођених и болесних беба у јединицама за неонатологију у Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Београду, 200.000 деце имало је приступ унапређеним услугама за рани развој у 25 домова здравља и развојних саветовалишта.

Седам хиљада деце било је обухваћено програмом за превенцију раног напуштања школе што је довело до смањења осипања ученика из школе за чак 66 одст у школама у којима је програм спроведен. 

У инклузивне спортско-рекреативне активности кроз пројекат “Спорт за све” било је укључено 17.000 деце. 

За подршку свим програмима које Уницеф у Србији спроводи грађани се могу обратити фејсерима у тржним центрима, или донације могу да уплате и да на тај начин постану чланови Клуба пријатеља Уницефа, преко сајта <https://donacije.unicef.rs/kampanja/klub-prijatelja-unicef-a>.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести