Данијела Бузуровић, уредница  на Првој ТВ: Кад срећа зрачи из човека

Искра добре енергије је можда и најбољи опис новинарке Данијеле Бузуровић, која тренутно уређује и води емисију „Ексклузив“ на Првој ТВ.
с
Фото: Марко Тодоровић

Иза тог осмеха и самопоуздања стоји искуство од преко двадесет година каријере од БК телевизије, преко „Фокса“ па до бугарске Нове ТВ, али и један складан породични живот с глумцем и водитељем Стефаном Бузуровићем с којим има двоје деце – сина Нестора и ћерку Клару. С Данијелом смо причали о чувању професионаолне и личне среће од искушења трендова новог времена.

Годинама радите емисију Ексклузив на Првој, да ли вам људи добацују у пролазу кога да интервјуишете и шта да питате, односно да ли је новинарство постало као фудбал па би сви могли бити играчи и селектори, односни новинари?

- Први део овог питања је лак, други заслужује дужу опсервацију... Па људи ме углавном питају како неко изгледа уживо и да ли је истина нешто што се прича. Што се тиче другог дела питања, опростите, рећи ћу само ДА.


Наравно да постоје разговори који остављају траг иначе би све било бесмислено... Тако сам се и заљубила у свог мужа, јер је сваки разговор са њим био значајан.

У новинарству сте преко двадесет година, како се борите с новим правилима у медијима где је рејтинг најважнији?

- Имам своје начине. Не желим да поклекнем пред трендом, за који сматрам да је лош, већ се трудим да кроз садржај емисије понудим гледаоцима нешто ново или да актуелне теме или можда саговорнике који су популарни прикажем на начин прихватљив за моје виђење Ексклузива. Важно је да је прича занимљива. Доказано је да најпопуларнија особа не значи а приори добар рејтинг, важна је прича.

Да ли појмови ексклузивно и скандалозно полако постају синоним у новинарству?

- На жалост да, али питање је у ком новинарству. Прави новинар зна шта је скандалозно и ексклузивно и те речи употребљава само када је то адекватно рећи или написати. Млађе колеге учим да је важно да стекну поверење гледалаца. Да буду објективни и искрени. У Ексклузиву никога не хвалимо и никога не кудимо, преносимо само проверене информације и зато нам звезде верују. Знају да никада нећемо ништа извући из контекста или представити на субјективан начин.

Срећете многе људе у свом послу и разговарате с њима, има ли простора у овом брзом прелиставању информација за разговоре који остављају трага? Или шта је на вас оставило траг?

- Тешко је то описати... Наравно да кроз живот и пословни и приватни пролази много људи, самим тим деси се много разговора... На мене остављају утисак наизглед мале ствари које су заправо највеће. Топао добронамеран поглед, савет, лепа реч, мали гест који може да улепша дан... Пажљива сам према људима око себе и имам осмех и када ми није до смеха.

Наравно да постоје разговори који остављају траг иначе би све било бесмислено... Тако сам се и заљубила у свог мужа, јер је сваки разговор са њим био значајан.

Ви и ваша породица сте некако потпуно изван света о коме нас извештавате, судећи по ономе што о вама може да се прочита или види на друштвеним мрежама. Кувате, играте се, осмишљавате заједничко време, а притом и ви и партнер имате захтевне каријере. Објасните како је то изводиво за све оне који деци сервирају таблет и брзу храну?   

- Ко жели тај и уради. Наравно да је могуће. Ствар је избора и искрености. Ми нашу децу васпитавамо онако како су нас наши родитељи васпитали. Заједништво и љубав су основа свега.

Шта је оно што не постижете да учините за себе и што стално одлажете за сутра?

- Да одем у шопинг, на масажу, да вежбам, да средим орман онако скроз... Има свачега али знате шта, сутра ћу.

Како чувате децу од лоших утицаја који навиру из медија и може ли се дете данас нормално социјализовати ако не гледа и не слуша све оно што је другој деци допуштено, попут ријалитија или тиктока?

- Трудимо се свим силама да их заштитимо и за сада успевамо. Ријалитије никада нису видели, за тикток су мали. Слушају музику коју ми волимо и свиђа им се тако да имамо среће још увек... Нестор је тренутно опчињем Мајклом Џексоном, а Клара Бон Џовијем. Гледају цртане филмове и дечије филмове... Али шта ће бити када порасту, не знам, надам се најбољем и верујем у здраве темеље.

Шта волите да погледате на телевизији и да ли користите опцију премотавања или рецимо бинџовања?

- Волимо да гледамо серије и филмове. Заправо ми само то и гледамо на телевизији увече пред спавање. За друго немамо времена. Вести прочитамо у новинама... Да, волимо да гледамо целу серију одједном и онда неиспавани радимо сутра али лепо је.

Када бисте имали неограничена средства, какву бисте емисију радили и да ли бисте ангажовали супруга?

- Апсолутно, да сам продуцент он би био главна улога. Не могу да вам кажем своју идеју, много је добра и планирам да је остварим.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести