Дочек 2018. у Лас Вегасу уз мере безбедности без преседана

ЛАС ВЕГАС: Лас Вегас је 2018. годину дочекао уз ватромет, музичке звезде и мере безбедности без преседана, после најпогубније масовне пуцњаве у новијој историји САД која се догодила у том граду пре само три месеца.
Nova godina u Las Vegasu Foto: AP Photo
Фото: AP Photo

Полицајци будно мотре на око 330.000 људи колико их је у Лас Вегас допутовало са свих страна САД и других земаља, а Метрополитенска полиција је саопштила да су протеклог викенда радили баш сви припадници полицијских снага, а у помоћ им је притекла Национална гарда из Неваде и федерални агенти, преноси АП.

У полицији кажу да током дочека није било инцидената.Посетиоци су правили "селфије" и на друштвеним мрежама путем мобилних телефона објављивали снимке прославе уживо, на температури од око четири Целзијусова степена, што је много топлије него у већем делу САД.

"Један ружан инцидент нас неће спречити да се добро проведемо", рекла је Петра Старк уз Хонолулуа, која је путовање у Лас Вегас испланирала након што се у том граду догодила пуцњава 1. октобра, када је коцкар са прозора хотела убио 58 људи, а ранио на стотине, пуцајући на њих док су гледали концерт на отвореном.

Њој тако велики број полицајаца на улицама није сметао, али другима јесте.Адријан Домингез, који је на дочек Нове године у Лас Вегас допутовао са још 10 рођака, каже да "није пријатно видети толико полицајаца на сваком кораку".

Обезбеђење у новогодишњој ноћи Лас Вегас кошта око 254,3 милиона долара, наводи америчка агенција.

EUR/RSD 118.3414
Најновије вести