ОВО ЧУДО ЧИСТИ СВЕ У КУЋИ КАО ОД ШАЛЕ Oтклања зачас најтвродокорније МАСНОЋЕ и најупорније ФЛЕКЕ

Таблете за машинско прање судова су осмишљене и направљене тако да се боре са тврдом водом, уклањају мрље, па чак и остатке хране, те растварају масноћу, тако да није изненађење што су одличан састојак за чишћење читавог домаћинства.
a
Фото: freepik, ilustracija

Ево како све можете да искористите ове таблете током сређивања и чишћења куће. Имајте на уму да је паметно, као и увек када користите средства за чишћење, да користите заштитне рукавице на рукама и не удишете директно испарења из самих производа.

Врате рерне

Можда вас занима мрљама од масноће и печења увек је тешко изаћи на крај, посебно када се исте налазе на унутрашњости врата ваше рерне. Умочите таблету за машинско прање судова у топлу воду, изрибајте стакло и врата рерне и видећете како нечистоћа лако нестаје!

Прљаве шерпе и тигањи

На исти начин на који таблета помаже код чишћења рерне, тако делује и на шерпама и тигањима са скорелом масноћом и/или загорелим дном.

Фото: freepik, ilustracija

Канта за ђубре

Канте је неопходно темељно очистити бар два пута годишње, а најлкаши начин да то урадите јесте да је напуните топлом водом, те унутра убаците таблету за судове. Сачекајте да се раствори, а затим сачекајте још сат времена и на крају исперите топлом водом.

Фрижидер

Да ли је проливено пиће оставило велику лепљиву мрљу у вашем фрижидер? Или свуда видите остатке хране, сосева, џемова? Све што вам треба јесте мало топле воде и таблета за судове. Умочите таблету у топлу воду, а потом равно страном таблете састружите остатке или мрље у фрижидеру. Обришите и исперите топлом водом.

Судопера

Судопера се веома брзо прља и ретко када је блиставо чиста, али таблета за судове ће вам дефинитивно у помоћи у тој намери. Пустите мало топле воде у судоперу, истрљајте је таблетом за судове у рукавици и кад почне да се сјаји и делује као нова, исперите је топлом водом.

Фото: Pixabay

Купатило

Када дође време за рибање купатила, почните тако што ћете убацити таблету за машинско прање судова у WЦ шољу. Затим пређите на лавабо, подове и туш, а шољу оставите за крај како би таблета имала времена да се раствори. Такође, можете да користите таблету за брисање трагова које је оставила тврда вода на тушу или чесми.

Машина за веш

Бактерија и прљавштина се временом накупљају у вашој веш машини, тако да је важно да машину чистите најмање једном у три месеца. Као и код већине ствари, и овде постоји неколико метода, али је онај са таблетом за судове свакако најједноставнији! Све што треба да урадите јесте да у бубањ убаците таблету за судове и да пустите машину да одради програм на 60 степени. Када машина заврши, проверите да нема остатака таблете унутар бубња, а ако пронађете једноставно га пребришите мокром крпом.

Жена.Блиц

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести