Преко 700 британских музичара уједињено против расизма

ЛОНДОН: Више од 700 личности из британског света музике, укључујући поп звезду Риту Ору, певача бенда "One Direction " Ниал Хорана и продуцента Нила Роџерса, ујединили су се у кампањи за "брисање расизма" изјављујући да ћутање није опција као одговор на дискриминацију и злоупотребу.
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

Обећање дато у писму објављеном у британском часопису Сандеј Тајмс уследило је четири деценије након што су се британски музичари окупили за Рок против расизма - културни покрет који је настао 1976. као одговор на пораст ксенофобије, пише Ројтерс.

Писмо је актуелно због све снажнијег глобалног покрета за борбу против расизма "Црни животи су важни".
Сви облици расизма имају исте корене - незнање, необразованост и тражење жртвеног јарца, написали су у писму музичари и друге личности из музичке индустрије.

Ми, британска музичка индустрија, поносно се уједињујемо како бисмо дигли и оснажили свој глас, преузели одговорност, говорили и стали заједно у знак солидарности. Тишина није опција, поручили су.

Писму је преходио низ антисемтиских постова на друштвеним медијима уметника Вајлија, након чега му је налог угашен. Вајли се извинио у среду и рекао да није расиста.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести