Радмило Мишовић домаћин 61. Сабора трубача у Гучи

ЛУЧАНИ: У петак, 5. августа почиње 61. Драгачевски сабор трубача у Гучи, чији ће домачин бити Радмило Мишовић, прослављени кошаркарш југословенске кошарке и Борца из Чачка, преноси Глас Србије
sabor trubaca truba
Фото: Youtube Printscreen

Издање 61. Сабора трубача у Гучи биће у потпуности у знаку трубе.

Првог саборског дана, у петак, 5. августа на позорници Културног центра са почетком у 18 часова на трубачки мегадн изаћиће 10 младинских оркестара: оркестар Огњена Васиљевића из Пожеге, трубачки оркестар "Драгачевски подмладак" из Гуче, трубачки оркестар браће Илић из Честобродице, оркестар Давида Антића из Власотинца, оркестар Дарка Ивановића из Владичиног Хана, трубачки оркестар Александра Илића из Стубла, трубачки оркестар Мануела Аметовића из Алексинца, оркестар Млађана Крстића, Саве Трајковића и Данијела Дејковића, сви из Загужња.

У суботу, 6. августа, другог саборског дана, у 7 часова огласиће се трубачка будилица, а увече на Главној позорници на стадиону, након концерта прошлогодишњег победника

Сабора, трубе ће засвирати Трубачки оркестар Дејана Лазаревића, а затим и Екрема Мамумтовића.

Недеља је резервисана за финално такмичење трубачких оркестара Србије, а проглашење победника је заказано за 22.30 сати.

Сви овогодишњи програмски садржаји потпуно су бесплатни, а у концертном делу наступиће Ана Бекута, Снежана Ђуришић, Драгица Радосављевић Цака и Даница Црногорчевић.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести