Стенд-ап комичар Срђан Олман поново у Арени синеплекс: Олманова терапија смехом

Након незаборавног наступа и много смеха који је публици на Дан шале донео нови стенд-ап шоу Срђана Олмана „Шта нас је снашло?” у Арени Синеплекс, због великог интересовања одржаће се реприза овог наступа у четвртак, 20. маја у 20 часова у највећој сали биоскопа.
srdjan olman
Фото: М. Бабић

Срђан Олман на духовит начин обрађује утицај пандемије коронавируса на живот обичног човека претапајући све наше недаће и неизвесности у катарзичан, готово терапијски смех.

Након што је са својим оне-ман-шоуом „Северно ледени хумор” обишао цео регион, Беч, Минхен, Берлин, Цирих и Канаду, Срђан је написао нови шоу „Правда за Олмана” који говори о друштвено економским проблемима данашњице, али и ближој историји, односно проблемима током Срђановог детињства. Иако је мислио да трећи шоу неће писати наредних годину дана, корона вирус пореметио му је планове и натерао га да напише и сада већ култни „Шта нас је снашло?”. Олман каже да је овај шоу настао за рекордна два месеца, што је само показатељ колико је фрустрације у њему изазвала новонастала ситуација у којој је, осим друштвеног живота, добрим делом изгубио могућност и право на рад.

- Испред вас на сцени ће бити огољен Срђан Олман, који ће вам причати како он преживаљава ово време када је одједном морао да остане затворен у стану, без прихода, без дружења, без путовања и контакта са другим људима, са све медијима и различитим информацијама који ти пуне хард диск, беспотребно. Када овај наступ не би био прожет хумором, то би била тужна прича једног човека и ништа више од тога. Али додати томе зачин - хумор, који подразумева карикирање, иронију, сарказам и исмевање самог себе у тим ситуацијима, тада добијате стенд-ап комедију, где људи ни не примете да ви причате вашу тужну причу, него одлазе кући насмејани, а било би лепо и са мишљу „тачно је рекао тако како јесте” - закључио је Олман и позвао публику на дружење на коме ће говорити о најактуелнијој теми, али на потпуно другачији начин и из другог угла.

Његова вештина да хроничарски бележи дешавања лежи и у чињеници да је Срђан Олман завршио новинарство и радио осам година на локалној телевизији у Суботици, где је стварао ауторске емисије у којима је управо хумор био његов лични печат.

- Мој хумор једино нису разумели људи запослени у финансијама па сам тако после дугих осам година одлучио да одем са телевизије - у свом маниру изјавио је Олман за Дневник.

Потом је кроз посао сазнао за једно такмичење у стенд-ап комедији, на коме је и победио 2014. и добио титулу „Најбољег комичара” што га је негде потпуно усмерило на овај посао који је све заступљенији у Србији мада се раније веровало да ово није плодно тло за стенд-ап комедију.

- Најслађе ми је када некога ко се гнуша на помисао да га неко насмејава на силу преобратимо једним наступом, па га приволимо за цео живот. Оно што ми није најслађе, јесте што смо слабо препознати од стране медија. Да је бар конкуренција јака, па да се и не запиташ, али сисачи ваздуха, празне и усијане главе, отераше све оне који би можда имали нешто и да кажу. Не мора бити чак ни паметно, ето нек буде само пријатно духовито - рекао је Срђан Олман и додао да је захваљујући стенд-ап комедији пуно путовао, стекао много пријатеља и обогатио душу, али и цео живот, те нас позива на делић тог блага у четвртак, 20. маја, од 20 часова у Арена Синеплексу. Улазнице по цени од 800 динара у продаји су на благајнама Арене. 

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести