Ухапшен милијардер, сексуални напасник

ЊУЈОРК: Амерички милијардер и регистровани сексуални напасник Џефри Епстајн (66) ухапшен је због оптужби за трговину људима ради пружања сексуалних услуга.
m
Фото: Tanjug (Uma Sanghvi/Palm Beach Post via AP, File)

Милијардер је притворен због дела почињених 2002. и 2005. године, а ухапшен је у суботу на њујоршком аеродрому када се враћао из Париза, преноси ЕнБиСи њуз.

Епстајн је већ осуђен због сексуалног злостављања малолетних особа, а са судом је склопио договор о признању кривице и уместо запрећене доживотне казне затвора, кажњен је са 13 месеци затвора, затим да исплати новац својим жртвама и да уђе у регистар сексуалних напасника.

Неименовани полицијски званичник навео је да се Епстајн сумњичи да је малолетним особама платио за масажу, после чега их је сексуално искоришћавао.

Онда би, како је рекао званичник, тражио од тих малолетних особа да му доведу своје пријатеље којима би, такође, плаћао за сексуалне услуге.

Неке милијардерове жртве биле су млађе од 14 година, а недозвољене радње догађале су се у његовим кућама у Њујорку и на Флориди.

Епстајн је, како преноси агенција АП, био пријатељ бившем америчком председнику Билу Клинтону, британском принцу Ендрјуу и америчком председнику Доналду Трампу. 

Очекује се да се појави пред судијом у понедељак у Њујорку.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести