Већина Италијана није имала оброк ван куће по изласку из блокаде

ЂЕНОВА: Скоро две трећине Италијана није имало оброк ван куће по изласку Италије из блокаде због корона вируса, а међу главним разлозима је страх од заразе, показало је истраживање "Фипе-Конфкомерсио" о драстичном паду потрошње током пандемије.
restoran kuvanje
Фото: pixabay.com

Након попуштања рестриктивних мера у Италији уведених због спречавања ширења вируса, 72 одсто Италијана још није доручковало у угоститељском објекту, 67,9 одсто није ручало ван куће, а 69,4 није вечерало ван свог дома.

Када су у питању разлози неодласка у бар или ресторан, истраживање је показало да је за 66,5 одсто испитаника главни разлог страх од заразе.

Безбедносна правила у ресторанима наведена су такође као разлог који одвраћа људе од потрошње у тим угоститељским објектима јер их 41,5 одсто због тога сматра мање угодним.

Многи Италијани раде од куће због пандемије због чега углавном не доручкују, нити ручају ван куће.

Италија је прва европска земља која је почетком марта увела строге мере карантина на целој територији, а из блокаде је изашла постепеним попуштањем мера после око три месеца.

С више од 35.000 умрлих од последица тог вируса, Италија је шеста држава у свету по броју жртава, после САД, Бразила, Мексика, Велике Британије и Индије.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести