За реновирање Беле куће 377 милиона долара

ВАШИНГТОН: Трампова администрација тражи 377 милиона долара у следећем нацрту о помоћи за ублажавање последица корона вируса за дуготрајну модернизацију Западног крила, али тек треба утврдити када би се то могло догодити.
bela kuca, pixabay
Фото: pixabay.com

Износ, укључен у нацрт закона о помоћи од стране Сената, такође би обухватио нову безбедносну заштиту за зграду Извршне канцеларије Ајзенхауер у комплексу Беле куће, преноси АП.

Док су законодавци, укључујући републиканце, на захтев администрације добили више од милијарду долара за ново седиште ФБИ-ја у Вашингтону, план за Западно крило је повукао релативно малу пажњу.

Администрација каже да би реновирање Беле куће "повећало способност кампуса да открије и ублажи спољну безбедност и претње од пандемије".

Западно крило није комплетно модернизовано од 1933. године, према Управи за опште услуге, која одржава већину комплекса Беле куће.

Реновирање су планирале и одлагале претходне администрације - последњи пут председник САД Барак Обама 2013. године, делимично зато што ниједан председник није хтео да се привремено одрекне Овалног кабинета на неколико месеци или дуже, наводи агенција.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести