​За шта је све кокосово уље корисно у домаћинству?

Кокосово уље је идеално за исхрану, али и за бројне кућне намене, пише Кликс. Кокосово уље добро је за обућу, уклања цртеже ваше деце са зидова, а може спречити и појаву рђе.
e
Фото: pixabay.com

Кокосово уље одлично је за ваше нове кожне чизме. Штити их од пуцања и исушивања. Кожи је потребна влага како би задржала свој сјај. Меком крпом утрљајте мало кокосовог уља у кожу како бисте вратили сјај својим ципелама.

Оно што већину домаћица нервира јесу налепнице које се налазе на тек купљеним стварима. На налепницу нанесите мало кокосовог уља. Оставите да одстоји неколико минута, а потом обришите.

Уколико желите да заштитите своје метално посуђе, намажите га кокосовим уљем, а потом обришите остатке.

Кокосово уље помоћи ће вам и да се решите жвакаће гуме у коси. Мало истопљеног уља ставите на косу и жваку само повуците према доле.

Осим тога, кокосово уље је веома добро за хидратацију, што га чини савршеним производом за регенарацију косе. Загрејте уље док се не отопи, ставите на косу, потом је рашчешљајте и оставите да делује десетак минута. Уколико имате времена, оставите да уље делује преко ноћи, а потом оперите косу.

Након сваке употребе очистите даску за сечење, осушите је и на површину размажите мало кокосовог уља како би имала сјај.

Уколико ваш мали уметник воли шарати по зидовима, немојте се нервирати. Довољно је да умочите крпу у кокосово уље и чистите зид све док „уметничко дело“ не нестане.

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести