СВЕ СКУПЉЕ ЗА ТУРИСТЕ У ГРЧКОЈ УОЧИ УСКРСА Приватни апартман скупљи од лукс хотела, гирос скупљи на тањиру, него у папиру

У Грчкој је у последњих забележена виша стопа раста цена, готово највећа у две деценије, па то прати и цене намирница.
1
Фото: pixabay.com/ilustracija

За новчанике то психолошки изгледа као шок. Примера ради у некада малом рибарском селу, које је данас топ дестинација због близине Солуна, гирос је већ 4 евра, али ако вам служе као оброк (сервиран у тањиру, са прилозима и без тортиље), изаћи ће вас 7 евра, што је око 350 динара више.

Аперол шприц на плажи служе са 8,5 евра, док је шољица "фредо капућина" 5 евра. Пиво је 4,5 евра (мало) док су цене пецива остале махом исте.

Многи домаћи гости временом су схватили да им се не исплати да изнајмљују апартмане, нарочито што се то претворило у бизнис за поједине, а никада нисте сигурни шта тиме добијате.

Фото: pixabay.com/ilustracija

Примера ради, двокреветни апартман у мирном делу Никитија почетком јуна кошта 278 евра по особи, док та цифра иде и чак до 588 евра крајем јула и у првој недељи августа. Ако се пак одлучите за најам целог смештаја, платићете га око 100 евра мање, подсећа Телеграф.

Цене најма студија/апартмана, иду и преко 1.000 евра. За 10 дана почетком јула треба да издвојите 920 евра, док је већ следећи термин 1.040 евра.

Сарти и даље остаје нешто повољнији, па се тако цена креће у другој недељи јуна од 258 евра по особи, до 438 евра за исти термин два месеца касније. У јулу и августу цене у Неос Мармарасу иду и до 780 евра за најам целог апартмана.

Фото: pixabay.com/ilustracija

Треба урачунати и да су ово често цене са превозом. Што се ипак и више исплати ако не планирате да обилазите околне плаже својим колима.

Такође, неретко је реч о просечно сређеном апартману, са једноставним креветом, ноћним сточићем и чајном кухињом. Утолико више, говори зашто ће многи ове године размислити исплати ли се тај новац оставити у апартману, или дати који евро више за смештај у хотелу са доручком.

Где све можете на море до 800 евра?

За тај новац можете на море за до 800 евра и у хотелу. Односно по цени која је постала, судећи по понудама, "просек" за две особе у Грчкој.

Фото: pixabay.com/ilustracija

Рецимо, 10 ноћења у Љорет де Мару (9.07 - 19.07.) креће се од 66.000 динара. У Турској чак можете и да боравите 10 дана у хотелу за 100.000 динара. У питању је хотелски смештај у Анталији на 200 метара од плаже.

Чак се и апартман у Поречу може наћи за 55.000 динара почетком јула. Не треба да напомињемо да у хотелу имате многе додатне услуге, попут дежурног лекара, или кухиње, што у приватним апартманима нема.

Углавном, ранијих година, испоставило се да наши грађани немају ни коме да се жале ако одседну у приватном апартману, а дође до неких непредвиђених околности. Наиме, цео цех углавном сносите сами.

(Blic.rs)

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести