Ово је превршило сваку меру! ТУРИСТИ на хрватском приморју ВОДА ИЗ СЛАВИНЕ НАПЛАЋЕНА СКОРО 3 ЕВРА

Куглице сладоледа скоро 4 евра, лежаљке са сунцобранима 30 евра, два минута паркинга 9,5 евра...
d
Фото: Pixabay.com

Најновији пример сулудих цена стиже нам из омањег града у Хрватској, Тисног.

"Изгубили смо компас са ценама. Ово неће проћи без последица", прокоментарисао је овогодишњу сезону на Јадрану бивши туристички функционер, упоређујући ситуацију са четири земље у којима је био на турнеји - Црна Гора, Албанија, Македонија и Србија.

„Наше гостопримство засновано на баналним стварима, као што су цена комада пице, куглице сладоледа, кафе и сл, и у трци за брзим профитом, изазива одбојност код гостију. И неки ресторани преузимају своју улогу. Олако прескачу ценовне разреде, па се неки а la carte ресторани гурају међу ресторане који имају Мишелинову препоруку или чак звездицу. Уз сво поштовање већини, многи угоститељи, посебно током лета, наплаћују високу цену за осредњи квалитет. То је, на пример, један од разлога за смањење интересовања италијанских туриста.".

Оно што је овог пута апсолутно све оставило у шоку је чињеница да је рачун у једном ресторану, поред наплаћене хране урачунао и воду из славине, која је костала ни мање ни више него 2,70 евра!

"Желим да сви ово виде", пожалио се човек који је усликао рачун.

"Па гледајте, то је срамота да се плаћа, био сам шокиран кад сам морао платити бокал воде из славине", закључује.

Можда су баш ове папрене цене одбиле велики број туриста, који за исти новац уместо на летовалишта могу да оду и на неко егзотично острво.

(Вечерњи лист)

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести