Почео 59. Сабор трубача у Гучи

ДРАГАЧЕВО: Подизањем саборске заставе на јарбол званично је почео овогодишњи Сабор трубача у Гучи. У драгачевској варошици ће се, како јавља Радио-телевизија Србије, 59. пут окупити најбољи трубачи, али и сабораши из бројних земаља региона и света.
sabor trubaca truba
Фото: Youtube Printscreen

Већ од раног јутра у Гучи су почеле припреме за званично отварање Сабора, које је обележено, као и претходних 59 година, дизањем саборске заставе уз химну сабора С овчара и Каблара.

РТС јавља да је саборавање почело у 11 часова код споменика трубачу уз пуцање прангија, а највећа новина овогодишњег програма је да се манифестација враћа коренима.

Саборовање и такмичење оркестара одржаваће се у порти гучанске цркве, а не не на спорстком стадиону како је то било предходних година. Гуча се враћа почецима јер су су управо сабори првих година и одржавали у порти цркве.

Ту ће бити главна позорница а ооло још три мање бине. Читав програм биће емитован уживо на неколио лед екрана у центру варошице. Трубе ће ове године укрстити 16 најбољих трубачких оркестара који су се пласирали на предтакмичењима предходних месеци.

За све посетиоце улаз у Гучу и паркинг у варошици су бесплатни као и сви програми фестивала. Полиција ће као и ранијих година појачано контролисати саобраћај на свим прилазима Гучи.

EUR/RSD 117.3742
Најновије вести