ШАРГАНСКА “ОСМИЦА” СПРЕМНА Летња сезона воза “Носталгија” на Мокрој гори креће од викенда

Јединствена железничко-музејска атракција Шарганска “Осмица” спремна је за још једну летњу сезону. Део је пруге старе готово 100 година, која је некада повезивала Београд са Јадранским морем, ушушкана између бујних крошњи Мокре Горе.
а
Фото: Промо

Овај музејски комплекс на отвореном јединствен је у Европи, а аутентично реконструисани вагони и железнички објекти привлаче пажњу туриста из целог света.

С почетком пролећа, Србијавоз обавештава путнике да за популарни воз “Носталгија” уводи нове поласке - пратећи очекивани раст броја туристичких посета на подручју Мокре Горе.

Наиме, воз “Носталгија” ће од суботе, 30. марта, са станице Мокра Гора ка станици Шарган Витаси свакодневно кретати у 10.30 и 13.30. Поред редовних, сходно интересовању путника, могуће је организовати и додатне поласке воза.

Цена повратне возне карте на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси – Мокра Гора је за одрасле РСД 1.200, а за децу од 6 до 14 година РСД 600. Карте за редовне поласке је могуће резервисати телефоном: +381 11 360 28 99 и бирањем опције 4, сваког дана од 9 до 17 часова или путем имејл адресе: rezervacija.karata@srbijavoz.rs.

У времену брзих возова који су постали свакодневица, Србиjавоз “Носталгијом” чува романтични дух железнице, док путници одмарају чула уживајући у лаганој и јединственој вожњи зеленим падинама Мокре Горе.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести