Фејсбук затворио мрежу налога анти-ваксерских активиста

МЕНЛО ПАРК: Компанија Фејсбук затворила је мрежу налога из Русије повезаних са маркетиншком фирмом која је ангажовала утицајне људе да објављују садржаје против вакцинације.
facebook, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Из седишта компаније је саопштено да је због кршења политике ФБ против страног уплитања забрањено коришћење налога повезаних са Фекзом, подружницом маркетиншке фирме АдНов из Велике Британије која је примарно пословала из Русије, преноси Ројтерс.

У саопштењу Фејсбук наводи да је фирма АдНов користила своје платформе првенствено за утицај на кориснике у Индији, Латинској Америци и у мањој мери у САД.

Истражитељи компаније ФБ назвали су кампању "перионицом за дезинформације", јер су на форумима као што су Редит, Медиум и Change.org објављивани садржаји који обмањују јавност и користећи лажне налоге на платформама попут Фејсбука и Инстаграма пласирали своје неистине.

Наиме, последњих месеци пијавиле су се на друштвеним мрежама теорије завере о корона вирусу и вакцинама, а администрација председника Бајдена критиковала је велике технолошке компаније попут Фејсбука због тога што омогућавају ширење лажи о вакцинама и тако отежавају борбу против пандемије.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести