Марк Закерберг не планира да да оставку у Фејсбуку

Шеф Фејсбука Марк Закерберг рекао је да не предвиђа да поднесе оставку на место председника управног одбора компаније после врло бурне године за ту друштвену мрежу, пише Фокус.
mark zakerberg, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

“То није предвиђено”, рекао је синоћ Закербер за телевизију Си-Ен-Ен Бизнис кад су га питали да ли намерава да одустане од места председника управног одбора.

Он је такође бранио “број два компаније” Черил Сандберг која је посебно критикована због свог начина приступа у недавним кризама које су погодиле компанију. Закерберг је рекао да је она важан део компаније и да се много труди да се избори с бројним изазовима с којима се компанија суочава.

Фејсбук је ове године био погођен с више скандала. Компанија мора да сноси последице руског мешања у америчке председничке изборе 2016. преко њене платформе, скандалом с фирмом Кембриџ Аналитика која је без дозволе користила податке корисника Фејсбука у политичке сврхе, и сигурносним пропустима који су довели до хаковања хиљада налога корисника.

Недавно је једно истраживање објављено у Њујорк Тајмсу открило да је Фејсбук заваравао јавност око тога шта је компанија знала о руском мешању и да је користио једну фирму за односе с јавношћу,

“Има великих проблема, не кажем да их нема”, рекао је Закерберг али и изразио жаљење што је нагласак стављен на њих.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести