СУКОБ УТИЧЕ И НА ТЕХНОЛОШКЕ ГИГАНТЕ Гугл искључио навигацију у Израелу и Гази

Компанија Гугл привремено је онемогућила саобраћај уживо на својим апликацијама у Израелу, потврдила је технолошка компанија.
1
Фото: Pixabay.com

„Као што смо раније радили у конфликтним ситуацијама и као одговор на ситуацију која се развија у региону, привремено смо онемогућили могућност да видимо услове у саобраћају уживо и информације о промету због безбедности локалних заједница“, рекао је портпарол Гугл мапа.

Портпарол Гугла је рекао да је компанија консултовала неколико извора међу којима су регионалне и локалне власти да би направиле процену.

Међутим, Гугл није рекао да ли ће алати бити онемогућени у Израелу, Гази или истовремено. Такође није наведено да ли је акција била на захтев израелских одбрамбених снага. CNN није успео да добије одговоре на та питања.

Подсетимо, Гугл је направио сличан потез прошле године након што је Русија извршила инвазију на Украјину, пренео је Ројтерс. У Украјини је Гугл привремено онемогућио податке о возилима у реалном времену.

Из Гугла су додали да ће „свако ко укључи навигацију до одређеног места добијати руте и ЕТА који узимају у обзир тренутне саобраћајне услове".

Гугл је купио израелски сервис за мапирање Waze 2013. и спојио оба тима производа 2022. године.

Пинк.рс/Блиц.рс

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести