У Кини ускоро ниче нови град за еру после КОВИД-19

ПЕКИНГ: Једном архитектонском студију из Барселоне кинеске власти повериле су пројектовање потпуно новог града који ће, у доба после КОВИД-19, својим становницима пружати све погодности за живот у случају нових пандемија.
e
Фото: pixabay.com

Град, назван Сјонган, налазиће се у близини Пекинга а, између осталог, одликоваће се стамбеним блоковима изграђеним од дрвета, малим пољопривредним газдинствима на крововима зграда и коришћењем обновљивих извора енергије.

Како наводи Ројтерс, станови ће имати велике балконе, а у случају увођења ограничења кретања због евентуалних пандемија, станари ће имати довољно простора за обављање свакодневних радних обавеза од куће.

Захваљујући инсталираним заједничким 3Д штампачима, неке од ресурса потребних за живот становници овог града будућности ће сами моћи да производе.

Намера архитеката је да град представља нови стандард који ће, у ери после KОВИД-19, моћи да се примењује и другде у свету, а у његовој промоцији учествује и кинески председник Си Ђинпинг.

Главни архитекта Винсенте Гваљар истиче да се предложеним решењем ствара нови живот у градским срединама који ће бити заснован на циркуларној биоекономији.

EUR/RSD 117.5838
Најновије вести