Фенди отворио хибридну Недељу моде у Милану

МИЛАНО: Италијанска модна индустрија кренула је са убризгавањем оптимизама у суморној години за луксуз, припремивши 23 "живе" ревије и 37 презентација током хибридне "живо"-дигиталне Недеље моде у Милану.
Hibridna Nedelja mode u Milanu Foto: Tanjug/AP
Фото: Хибридна Недеља моде у Милану Фото: Танјуг/АП

Фенди, Долче и Габана и Блумарин су отворили данас први дан презентујући углавном моду за жене за наредно пролеће и лето, пренео је АП.

"Поштујем оно што су други брендови одлучили да ураде, али сматрали смо да морамо да направимо ревију на писти", рекао је Никола Броњано, који је дебитовао као нови креативни директор Блумарина.

Током недеље придружиће им се Макс Мара, Салваторе Ферагамо и Валентино, који су се одлучили за Милано уместо Париза, где обично приказују своје колекције због забринутости око путовања везаних за корона вирус.

Ðорђо Армани, Версаче и Прада, која ће први пут представити сарадњу Мијуће Праде и Рафа Симонса, одлучили су се за виртуелне ревије.

На "живим" ревијама поштована су строга правила, дистанца је одржавана и иза сцене и на писти, а модели су носили маске пре него што су излазили на писту.

Неке модне куће тражиле су од присутних да се изјасне да нису били изложени вирусу у последње две седмице и да немају симптоме.

 

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести