(ФОТО, ВИДЕО) АДРЕНАЛИНСКА ВОЖЊА КРОЗ ВРЕМЕ Бакен - Оаза забаве у данској шуми

Тек десет минута вожње северно од Копенхагена пронаћи ћете Бакен - најстарији забавни парк у Данској, али и на свету.
1
Фото: Screenshot/Youtube/Coaster Studios

Сакривен у шуми, недалеко од парка јелена Дирехавен, и отворен је током целе године, а улаз је бесплатан. Неки ће рећи старински, а други – носталгични забавни парк отворен је за све који се пожеле прошетати и уживати у природи, а вожње и атракције посебно се плаћају, пише портал Пункуфер.

Плаћати можете у готовини, картицама или се одлучити за наруквицу уз коју је слободан улаз на 32 вожње. Ту је и картица Бакен, уз коју, (осим у вожњама) можете искушати срећу и у пуцању из пушке или пиштоља, ловити пластичне патке штаповима, испаљивати лоптице из базуке, заиграти пивски пикадо, куглање или миникошарку, као и освојити слаткише и играчке.

Фото: Screenshot/Youtube/Coaster Studios

5Д биоскоп, возови, луди театар, као и вожње у шољицама, жабама, кенгурима или лабудовима, такође су неке од занимација, првенствено за млађу публику, а адреналин дижу возови смрти, слободни пад и водени тобоган. Како бисте дошли себи и вратили кортизол у нормалу, посетите неки од барова, ресторана и посластичарница. На неким местима госте парка забавља и жива музика.

Фото: Screenshot/Youtube/Coaster Studios

Многе данске породице генерацијама долазе у Бакен, али најдуговечнији је посетилац кловн Пјеро, који је хит међу клинцима дуже од 200 година. Окићен лампицама, парк је посебно леп за време божићних дана, а посетиоце дочекује Деда Мраз – као и највећа имела у Данској.

Фото: Screenshot/Youtube/Coaster Studios

Историја Бакену сеже у 16. век, када се у парк долазило по свежу изворску воду. Убрзо су стигли и улични продавци који су пожелели нешто да зараде, а потом и забављачи. Током година у парку се појављивало све више атракција и извођача, а самим тиме и посетилаца. Но без обзира на модерније атракције, одведе ли вас пут у најстарији забавни парк на свету, не пропустите вожњу „Рутшебаненом”, најстаријим дрвеним ролеркостером у парку из 1932. године.

Фото: Screenshot/Youtube/Coaster Studios

(Дневник, Punkufer.dnevnik.hr)

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести