Хрватски Гинисовац гурао ауто више од 85 километара (ВИДЕО)

ЗАГРЕБ: Загрепчанин Томислав Лубењак срушио је Гинисов рекорд у дужини гурања аутомобила прегуравши га већ више од 85 километара, и то брзином од шест километара на сат.
f
Фото: Youtube Printscreen

Свој подухват почео је јуче у 15 сати када је упаљена службена штоперица у пратећем аутомобилу у којем сваки Томиславов корак прате записничари који су дужни да забележе свако стајање и сам развој обарања још једног светског рекорда, пренео је Вечерњи лист.

Циљ је био да за 24 сата Лубењак пређе 100 километара гурајући аутомобил од 730 килограма с возачем, али он је рекорд оборио јутрос пре очекивања у Држићевој улици када је ушао у 83. километар. 

Томислав је у самом старту заузео изразито висок темпо и тренутно аутомобил гура брзином којом један километар прелази за девет минута и 30 секунди, крећући се просечном брзином од шест километара на сат.
 Томиславови откуцаји срца су тренутно испод 80 откуцаја у минути. 

" Мој циљ је стотка! - каже Томислав, чиме најављује да верује да ће за 24 сата аутомобил изгурати чак 100 километара. Таквим округлим и високо постављеним циљем Томислав не изазива само светски рекорд у дужини појединацног гурања аутомобила, већ и у дужини гурања аутомобила истовремено од две особе. 

Иако је рекорд већ срушио, он ће аутомобил  гурати данас до 15 сати.

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести