Калашњиков прави електрични аутомобил

Руски концерн „Калашњиков“ развија технологију електричног супераутомобила који ће у перспективи, како сматра концерн, представљати конкуренцију светским лидерима у овој области, укључујући „Теслу“, саопштила је компанија за Спутњик.
1
Фото: Youtube Printscreen

„Ми развијамо сопствени концепт електричног супераутомобила, заснованог на неколико оригиналних система које је направио концерн. Ова технологија ће нам омогућити да будемо један од водећих светских произвођача електричних аутомобила, као што је, на пример, ’Тесла‘ и да им будемо конкуренција. Приликом стварања нашег концепта, били смо инспирисани искуством лидера светског тржишта“, истакао је концерн.

На сајту „Калашњиков медија“ прецизирано је да је идеја о супераутомобилу ЦВ-1 отелотворена у ретро-аутомобилу ИЖ-21252 „Комби“. Његова номинална снага је 220 киловата, а са једним пуњењем може да пређе 350 км.

„Калашњиков“ је навео да ће у перспективи електрични аутомобил моћи да развије брзину неколико пута већу од електричних аутомобила које је концерн већ произвео.

За сада је концерн направио неколико електричних возила, међу којима су УВ-4 намењен за цивилно тржиште. Његова снага је до 50 киловата, а максимална брзина је 80 километара на сат.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести