Мајами маратон: Полумаратонац у 91. години стигао на циљ

МАЈАМИ: Мајами маратон, један од најинклузивнијих на свету, поново је успешно одржан на улицама тог града на Флориди, а међу његовим учесницима који су успешно стигли на циљ био је и полумаратонац стар 91. годину, али и бројни људи у инвалидским колицима.
m
Фото: Tanjug (shutterstock.com/ Daniel Korzeniewski, ilustracija)

Маратон у Мајамију, како наводе организатори, увек је истицао потребу за инклузијом као делу своје мисије, преноси ''Мајами хералд'' и додаје да је то једна од најмултикултуралнијих трка на свету - са учесницима који хрле на Флориду из целе Латинске Америке.

Међу такмичарима налазе се и они са инвалидитетом, па је према речима организатора логичан корак био да се иде даље, да се у маратону и полумаратону ове године направи нова категорија немењена учесицима који се не идентификују као мушкарци или жене.

Посвећени смо инспирисању здравог, срећног живота за све у нашим заједницама. Желимо да постанемо здраво окружење и средина посвећена инклузији, једнакости и разноликости, навели су организатори.

Међу учесницима маратона био је и "младић" од 91 године Луи Рес, пензионисани адвокат из јужне Флориде који недељно игра голф и тенис.

Он је полимаратонску трку завршио у времену 4:53:39.

Мартин Лангсфилд и његов отац Пабло испунили су своју "тешку емотивну мисију" у знак сећања на њихову сестру и цћерку која је погуинула у згради која се срушила у делу Мајамија када је погунуло готово 100 људи.

Мартин је истрачао маратон, а Пабло полумаратон.

Марсел Лињон победио је а постао је тркач тек након саобраћајне несреће када је постао парализован од струка надоле.

Несрећа се догодила пре више деценија а такмичи се од 2005. године.

Тај 68-годишњак са острва Сент Барелеми, победио је у маратону чији су учесници били у инвалидским колицима, читаву трку од 42 километра завршио за 1:38:17.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести