Најпопуларније вести

Култура / Музика Сребрна медаља хору Хашира
Чланови Хора “Хашира” Јеврејске општине Нови Сад вратили су се прошле седмице с још једном сребрном медаљом коју су освојили у севернонемачком граду Вернигеродеу, на 10. Међународном хорском фестивалу и такмичењу „Јоханес Брамс“.
Војводина У Бачкој Паланци потера за страним инвеститорима
БАЧКА ПАЛАНКА: Општина Бачка Паланка сврстана је по степену развијености међу прве локалне самоуправе у Војводини, а у врху је и у Србији.
Војводина Девојчице продају сувенире да помогну животињама
ЗРЕЊАНИН: Сваког уторка, четвртка и суботе неколико зрењанинских девојчица на такозваној Малој пијаци у Југ Богдановој улици, у зрењанинском насељу Леснина, заузимају део тезге да би продавале стварчице које саме израђују, а прикупљени новац дарују за помоћ напуштеним животињама.
Политика Гојковић: Надам се да ће нови Омбудсман да штити грађане
БЕОГРАД: Председница парламента Маја Гојковић каже да се искрено нада да се нови Заштитник грађана, кад буде изабран, нецје бавити политико, већ оним за шта је изабран, а то је заштита грађана. 
Спорт / Фудбал Богдан Планић: Показали смо да не заслужујемо потцењивање
У тренуцима када им није баш лако и када су остали без важних полуга у тиму у односу на прошлосезонски састав, фудбалери Војводине, живећи у простору између потцењивања већег дела српске фудбалске јавности и сопствених великих надања, успели су да премијерни суперлигашки дуел с Чукаричким реше у своју корист (1:0).
Политика Србија у ЕУ: 49 одсто грађана апсолутно "ЗА"
БЕОГРАД: Уколико би сутра био одржан референдум са питањем да ли подржавају учлањење Србије у Европску унију, сваки други грађанин наше земље (49 одсто) гласао би за такву одлуку, док 66 одсто сматра да је потребно спроводити реформе и мимо уласка у чланство.
Политика Пицула: Србије и Хватска треба да имају уређене границе
ЗАГРЕБ: Хрватски посланик у Европском парламенту Тонино Пицула поздравио је иницијативу да почну разговори о граници Хрватске са Србијом и поручио да свакој држави треба да буде у интересу да има уређене и договорене границе са својим суседима, па би то требало да буду и интереси Хрватске. 
Друштво Српска новинарка прекршила правила извештавања Беле куће
ВАШИНГТОН: Српска новинарка Ксенија Павловић прекршила је правила Беле куће јер је, на овонедељној конференцији за новинаре, користила апликацију Перископ и уживо на интернету емитовала звучни снимак брифинга портпаролке Саре Сандерс, иако је то забрањено, наводи "Вашингтон пост".
Политика Ми­ро­вић и Ву­че­вић: По­кра­ји­на и Град гра­де Но­ви Сад
„Сли­ка го­во­ри ви­ше од хи­ља­ду ре­чи и ви­де­ли сте да за­јед­нич­ка по­ли­ти­ка оку­пља­ња ов­де у Но­вом Са­ду ко­нач­но да­ју ре­зул­тат”,  тим ре­чи­ма пред­сед­ни­ка По­кра­јин­ске вла­де Иго­ра Ми­ро­ви­ћа за­вр­шен је  оби­ла­зак гра­ди­ли­шта у Но­вом Са­ду ко­ја за­јед­но фи­нан­си­ра­ју По­кра­јин­ска вла­да и Град Но­ви Сад.
Спорт / Фудбал ФК Војводина: Потписао везњак Ловћена Вујановић
За Фудбалски клуб Војводина данас је потписао уговор до јуна 2021. године Лука Вујановић везни играч Ловћена, који је на тај начин успешно прошао пробу, на коју је стигао још трећег јуна, односно почетком припрема за ову сезону.
Спорт / Фудбал Вошине дилеме пред старт сезоне против Чукаричког
Жреб је хтео да се у петак (20 часова), у 1. колу нове сезоне у Суперлиги Србије састану фудбалери Војводине и Чукаричког.
Политика Брнабић: Иза штрајка у Фијату стоји политички интерес
БЕОГРАД: Премијерка Ана Бранић изјавила је вечерас, поводом штрајка у "ФЦА Србија", да верује да је у питању "озбиљна лоша намера" и да иза тога стоји политички интерес.
Video
Војводина У три села велика штета: Стоку напаса у туђим њивама
НОВИ ИТЕБЕЈ: Пољопривредници и сточари из Банатског Карађорђева, Новог Итебеја и Српског Итебеја, у општини Житиште, месецима трпе огромну штету због номадске испаше стоке на тромеђи ових села.
Свет Пољак признао да је изазвао пожар на Жањицама
ХЕРЦЕГ НОВИ: Пољски држављанин W. O. K. (19) признао је да је изазвао ватру у херцегновском излетишту Жањиц, на Луштици, јавио је Радио Јадран. 
Свет Председник Пољске ставља вето на два од три закона о правосуђу
ВАРШАВА: Председник Пољске Анџеј Дуда изјавио је данас да ће ставити вето на два од три закона, који би Врховни суд и друге области судства у Пољској ставили под контролу владајуће Партије права и правде.
Политика Победа СНС на изборима у 13 месних заједница у Новом Саду
НОВИ САД: На изборима за савете и надзорне одборе у још 13 месних заједница у Новом Саду, одржаним у недељу, Српска напредна странка остварила је апсолутну победу. 
Video
Спорт / Остали спортови Пустили химну БиХ, Белорускиња напустила подијум
Белорускиња Виолета Скворцова у знак протеста због погрешно пуштене химне напустила је церемонију доделе медаља на Европском првенству у италијанском Гросету.
Економија / Новчаник Србија у опасности да остане без професионалних шофера
НОВИ САД: Све више возача новосадског градског превозника ЈГСП „Нови Сад” волан аутобуса мења за волан камиона у некој од земаља ЕУ.
Економија / Пољопривреда Малинари одустали од протеста након састанка са Недимовићем
БЕОГРАД: На састанку министра пољопривреде Бранислава Недимовића и представника малинара из целе Србије данас је договорено да се цена малине прати и да се оснује Национални савет који би се бавио проблемом малинара који трају готово већ две деценије, а малинари су одустали од сутрашњег протеста.
Политика Ј.Јоксимовић: Унија нам је потребна, али и Србија треба ЕУ
БЕОГРАД: Добијање оквирног датума за чланство Србије у Европској унији је легитимно питање са наше стране и председник Александар Вучић је добро проценио тренутак за то, изјавила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.
EUR/RSD 120.3541
Најновије вести