"Нови Сад-престоница културе" пројекат националног значаја

Влада Србије прогласила је „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“ културним пројектом од националног значаја за Србију,

чиме је дата снажна подршка како би се пројекат реализовао на најбољи могући начин, саопштено је из Министарства културе.

Пројекат је јединствена прилика за град Нови Сад и Републику Србију да житељима Европе представе своје културно наслеђе и европске вредности које негују, истиче се у саопштењу министарства.

Такође се наводи, да је "пројекат „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“, осмишљен као платформа за развој културних и креативних потенцијала града Новог Сада, а да ће наредних година оснажити културну виталност града.

Оцењено је и да ће омогућити урбану регенерацију и одрживи развој који подразумева структурне промене, као и побољшати међународни углед Новог Сада и Србије.

Из Министарства културе додају и да је циљ програма Европске престонице културе промовисање и слављење богате културне разноликости Европе и заједничких аспеката европског наслеђа, чиме се унапређује међусобно разумевање и интеркултурни дијалог, а да је то прилика за Србију да представи своје културно наслеђе.
(Танјуг)

 

EUR/RSD 119.1889
Најновије вести