Мировић на обнови Гребенског пута

ИРИГ: У току је обнова прве деонице Гребенског пута између Иришког венца и хотела „Норцев” на Фрушкој гори, а радови ће бити завршени у наредних неколико недеља, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом обиласка радова.
mirovic, foto vlada vojvdoine
Фото: Dnevnik.rs

Вредност пројекта је око 50 милиона динара, а новац је преко Управе за капитална улагања усмерен Општини Ириг.

Мировић, који је деоницу обишао са директором Управе за капитална улагања Војводине Недељком Ковачевићем рекао је да ће након завршетка прве деонце пута, обнова бити настављена.

"Припремамо пројекат за наставак и обнову пута од хотела „Норцев” до Банстола и верујем да ће се то радити наредне године", казао је Мировић. "У договору Покрајинске владе и Министарства саобраћаја, обавезу да обнове деоницу државног пута од Банстола до Сремских Каролваца, преузели су „Путеви Србије”, тако да ћемо у наредних годину дана заокружити део на Гребенском путу".

Thumbnail

Реконструкцијом Гребенског пута ће општине Инђија и Ириг бити повезане бољим и безбеднијим путем, а биће знатно безбеднија и саобраћајница ка излетиштима и фрушкогорским манастирима. Гребенски пут се протеже гредом Фрушке горе у дужини од 57 километра и посебно је важан за Национални парк „Фрушка гора”, излетнике и љубитеље Фрушке горе, као и развој туризма у овом крају.

Председник Покрајинске владе је навео и да ће за комплетну обнову Гребенског пута, деоницу по деоницу бити потребне године и заједнички напори. Он је изразио уверење да ће реконструкција допринети развоју тог дела Срема и да ће привући приватну иницијативу, јер на том делу Фрушке горе нема довољно адекватних објеката.

Гребенски пут није једини пројекат у том делу Срема за који је Покрајинска влада издвојила новац. У општини Ириг, како је то навео Мировић, биће реализовани и други важни пројекти попут уређења родне куће Борислава Михајловића Михиза и објекта старе Касине. Покрајинска влада је издвојила средства и за санацију крова на предшколској установи у тој општини. Општина Ириг ранијих година није добијала много средстава, али, како је нагласио Мировић, та пракса је промењена јер ће Покрајинска влада радити заједно са локалном самоуправом на припреми и реализацији пројекта који треба да допринесу томе да та општина сустиже развијеније средине у Сремском округу.

Председник општине Ириг Стеван Казимировић је изјавио да је та општина прва имала готов пројекат за санацију деонице Гребенског пута који пролази кроз општину и да ће то допринети већем развоју туризма, на који се много полаће у иришкој општини.

Е. Марјанов

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести