Фудбалери Војводине сутра дочекују Раднички

НОВИ САД: Најзанимљивија утакмица 29. кола фудбалске Суперлиге Србије, игра се сутра на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду, а снаге ће одмерити екипе Војводине и Радничког из Ниша.
Vojvodina V Borac 4 s susnjevic
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Реч је о тимовима који су већ обезбедили место у плеј-офу и који желе да освоје што већи број бодова у преостала два кола лигашког дела такмичења. Војводина је, после непријатних тренутака доживљених у претходне две првенстве рунде, на клупи добила новог тренера Александра Веселиновића и показала, у Куп сусрету с Борцем, да је ова промена позитивно деловала на њене играче. Због тога управо, црвено-бели желе да наставе у истом правцу и освоје три нова бода. Тиме би се уједно и реванширали Нишлијама за пораз из јесењег дела шампионата.

„Раднички има веома добру екипу која је изузетно организована и која тренутно игра у одличној форми“, рекао је Владимир Буач, један од помоћника новог шефа стручног штаба ФК Војводина Александра Веселиновића. “Нишлије с клупе предводи сјајан стручњак Милан Раставац, који тамо ради већ две и по године, што је за наше услове дуг период. То сведочи о томе да је до у танчине спровео своје идеје и то на начин на који је то и желео. С друге стране, после два првенствена пораза, победом над Борцем, вратили смо преко потребно самопоуздање у наш тим и међу играче, а тренажни процес током претходних неколико дана учврстио ме је у уверењу да смо спремни за ову утакмицу“.

Чини се да су Новосађани смену на клупи доживели као стимуланс, ако је барем судити по партији коју су пружили против Чачана.

„Играчи делују веома мотивисано и имам утисак да једва чекају да сусрет с Радничким почне. Уосталом, о њиховој мотивацији не треба ни трошити речи, јер су сви они, баш као и ми из стручног штаба, свесни важности утакмице. Играмо с директним ривалом за пласман у Европу и желимо да што пре то право изборимо, а уверен сам да имамо квалитетнији тим и, уз максималну сконцентрисаност, убеђен сам у нашу победу“.

У новосадску екипу се враћају штопери Марио Маслаћ и Богдан Планић, што ће појачати конкуренцију за стартну поставу. Уз овог пролећа сјајног Малбашића, разбуђеног Трујића, репрезентативце Палочевића, Антића и Мелега, они ће бити додатни адути Воше.

„Изостаће једино већ дуже време повређени Душан Јованчић. Маслаћ и Планић су издржали казне због црвених картона и сигурно је да ће бити у најужој конкуренцији да почну сусрет. Ипак, не бих се сада изјашњавао о нашој почетној постави, јер ће она бити позната непосредно пред почетак утакмице. Могу само дакажем да је врло могуће да ће бити неких промена у односу на екипу која је почела сусрет с Борцем“, додао је Владимир Буач.

За ову утакмицу карте ће се продавати по цени од 300 динара (Запад) и 200 динара (Исток), док ће улаз на Север бити бесплатан, а карте ће моћи да се преузму на северној трибини стадиона “Карађорђе”, у просторијама навијачке групе Фирма. Благајне ће бити отворене најкасније сат времена пре почетка сусрета, који је заказан за 17 часова.

А. Предојевић

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ - 29. КОЛО

Данас

БЕОГРАД: Пар­ти­зан - Рад­ник (17)

Сутра

НОВИ САД: Вој­во­ди­на - Рад­нич­ки (17)

СУБОТИЦА: Спар­так - Ме­та­лац (17)

БАЧКА ПАЛАНКА: Бач­ка - Но­ви Па­зар (17)

ЧАЧАК: Бо­рац - На­пре­дак (17)

ИВАЊИЦА: Ја­вор - Во­ждо­вац (17)

БЕОГРАД: Чу­ка­рич­ки - Мла­дост (17)

БЕОГРАД: Рад - Цр­ве­на зве­зда (17)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести