overcast clouds
14°C
22.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2433
usd
103.4804
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГИРИЦЕ ИЗ РЕРНЕ ХРСКАВЕ СА САМО ЈЕДНОМ КАШИКОМ УЉА Здрав и укусан ручак готов за пола сата!

21.05.2025. 14:56 15:22
Пише:
Извор:
Дневник
риба
Фото: pexels/Ilustracija/Dnevnik

Заборавите на пржење у дубоком уљу и непријатан мирис по целој кухињи – гирице из рерне су нови хит међу љубитељима рибе!

Хрскаве, сочне и много здравије од класичне пржене верзије, ове мале рибице постају идеалан избор за лагану вечеру или ужину.

Припрема је брза, јефтина и једноставна, чак и ако никада нисте спремали рибу, ово ће вам успети из прве.

Потребни састојци:
500 г гирица (очишћених)

2-3 кашике кукурузног брашна

1 кашичица соли

1/2 кашичице бибера

1/2 кашичице белог лука у праху (по жељи)

Маслиново уље у спреју или 1 кашика (опционо)

Лимун за сервирање

Припрема:
Очистите гирице, ако већ нису. Најбоље је да им се уклони глава и утроба, али не морају се филетирати.

Добро их оперите и осушите папирним убрусом.

У већој чинији помешајте кукурузно брашно, со, бибер и бели лук у праху.

Умешајте гирице у смешу и добро их уваљајте да се свака обложи са свих страна.

Плех обложите папиром за печење, поређајте гирице у једном слоју. По жељи лагано испрскајте маслиновим уљем у спреју.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°C око 20-30 минута, док не постану златно-хрскаве.

Сервирајте уз лимун и, по укусу, тартар сос, кувани кромпир или свеже зелениш салате.

Ако волите пикантнији укус, додајте у брашно мало чили праха или сувог зачинског биља попут мајчине душице или оригана. Гирице из рерне су идеалне и за децу, нема костију као код већих риба, а печени облик их чини лаганим за варење.

Једноставно, здраво и домаће – гирице из рерне су права мала рибља гозба!

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
СРБИ ЈЕ МАСОВНО КУПУЈУ ЗБОГ ЦЕНЕ, МИСЛЕЋИ ДА ЈЕ ЗДРАВА Ова риба је пуна антибиотика, долази из загађених вода, a продаје се у свакој радњи!
riba

СРБИ ЈЕ МАСОВНО КУПУЈУ ЗБОГ ЦЕНЕ, МИСЛЕЋИ ДА ЈЕ ЗДРАВА Ова риба је пуна антибиотика, долази из загађених вода, a продаје се у свакој радњи!

09.05.2025. 18:11 18:24
Рецепт дана: Пуњена скуша

Рецепт дана: Пуњена скуша

17.12.2018. 12:52 12:59