НОВА ВЕРЗИЈА СТАРОГ КЛАСИКА Лажни чупавци – хит десерт који праве чак и они који не знају да спремају посластице
Овај рецепт осваја Србију, и то са добрим разлогом.
Лажни чупавци су десерт који је постао прави хит, а разлог томе је што се припремају брзо и лако, чак и за оне који нису вешти у кухињи.
Ова посластица савршено комбинује сочност, богатство чоколаде и арому кокоса, чинећи је неодољивом за све сладокусце. Без печења и без пуно труда, можете уживати у десерту који одушевљава својом једноставношћу и изузетним укусом.
У наставку вам доносимо рецепт за ове фантастичне лажне чупавце, који ће вас освојити на први залогај. Иако се не прате традиционални рецепти за праве чупавце, ове слатке коцке пружају богатство укуса и текстуре који ће вас одушевити. Са савршеним балансираним спојем кокоса и чоколаде, сваки залогај је право задовољство за непце.
Потребно:
- 1 л млека
- 150 г шећера
- 1 врећица ванилин шећера
- 160 г гриза
- 60 г какаоа
- 50 г тамне чоколаде
- 100 г кокоса.
Припрема
У одговарајућој посуди помешајте све састојке, осим кокоса.
На лаганој ватри кувајте смесу и непрестано мешајте док се не згусне.
Затим додајте 30 г кокоса и добро промешајте, док преостали кокос оставите за касније.
Прелијте смесу у плех димензија 20x20 цм (или сличних димензија) и оставите да се охлади на собној температури.
Након тога, преместите плех у фрижидер и оставите да се потпуно охлади и стегне (око 2-3 сата).
Охлађени колач исецкајте на коцке и сваку коцку уваљајте у преостали кокос.