ПРВА ДАМА СРБИЈЕ ПОДЕЛИЛА СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА УШТИПКЕ ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА Цео поступак снимила у кухињи
Током топлих летњих дана нутриционисти препоручују лагану, свежу храну, која се брзо припрема, а укључује много сезонских намирница, укусне салате, чорбе, јела која нису "тешка" и не кувају се дуго. А ако нисте знали, прва дама Србије је и врсна куварица, те вам овом приликом представљамо нешто сјајно – рецепт Тамаре Вучић за пљескавице од пилетине и тиквица.
Тиквице обожавају лето, то је њихово време, а обожавамо и ми њих! У јеку топле сезоне често се на трпези нађе и ово нискокалорично поврће богато влакнима, витаминима и минералима. Можете да их грилујете, похујете, направите мусаку, а одличне су и у комбинацији са другим намирницама, рецимо месом. Па, ако немате идеју каквим јелом бисте могли да изненадите укућане, могао би да вам помогне рецепт Тамаре Вучић за уштипке, односно пљескавице од пилетине и тиквица.
"Викенд ми да увек довољно времена и инспирације да спремим нешто лепо за јело. Овога пута, то је нешто и хранљиво и лагано у исто време за летње дане", објавила је прва дама у сторију на Инстаграму и открила цео поступак. Једноставно, брзо, лако и – укусно!
"За почетак, три тиквице изрендати, посолити и оставити десетак минута да пусте сок. У међувремену, потопити овсене пахуљице које користимо уместо брашна, додати 500 грама млевеног пилећег меса, а потом и оцеђене тиквице. Све лепо сјединити."
"У смесу додати два јајета (може и без њих), насецкати празилук или млади лук, шта ко воли, и додати зачине по жељи (со, бибер, оригано, босиљак)", гласи рецепт Тамаре Вучић за ово сјајно јело. А за крај:
"Обликовати пљескавице или уштипке, и пећи у рерни на 200 степени, 35 до 40 минута. И то је све. Пријатно!"