overcast clouds
28°C
05.09.2025.
Нови Сад
eur
117.167
usd
100.4002
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ САВРШЕН ЏЕМ ОД ЈАБУКА БЕЗ СТАЈАЊА ПОРЕД ШПОРЕТА Додајте мало цимета или ваниле и уживајте

05.09.2025. 15:20 15:29
Пише:
Извор:
ствар укуса.мондо
džem
Фото: Printscreen Youtube/ Калнина Наталья

Испробајте домаћи џем од јабука из рерне – густ, ароматичан и богате боје, без стајања поред шпорета и сталног мешања. Савршен за зимницу.

Џем од јабука никада није био једноставнији – без прскања, без стајања поред шпорета и непрестаног мешања. Ова метода у рерни даје савршено густ џем, богате боје и сјајног укуса. Посебно је практична јер све урадите унапред, убаците у рерну и пустите да се лагано крчка.

Састојци:

  • 1 кг јабука
  • 600 г шећера.

Савет

Ако желите додатну арому, додајте кашичицу цимета или мало ваниле пред крај печења – џем ће добити топлу, мирисну ноту.

Припрема

Оперите јабуке, очистите од семенки и насецкајте на коцкице или крупније кришке.

Ставите их у ватросталну посуду или дубок плех и поспите шећером. Промешајте да се шећер равномерно распореди, па оставите 15 минута да јабуке пусте сок.

Убаците у рерну загрејану на 180°Ц и пеците око 30 минута, док јабуке не омекшају. Смањите температуру на 150°Ц и наставите да печете још 1,5-2 сата, повремено промешајте.

Када џем постане густ и тамне, вишњасте боје, извадите га из рерне и уситните по жељи (штапним миксером или виљушком). Сипајте врућ џем у стерилне тегле, затворите и окрените наопако да се добро вакуумира.

Извор:
ствар укуса.мондо
Пише:
Пошаљите коментар
ШЉИВА НИЈЕ САМО ЗА РАКИЈУ, КОМПОТ ИЛИ ЏЕМ Уз једноставне методе ферментације добићете укусну зимницу која иде уз месо и сир
шљиве

ШЉИВА НИЈЕ САМО ЗА РАКИЈУ, КОМПОТ ИЛИ ЏЕМ Уз једноставне методе ферментације добићете укусну зимницу која иде уз месо и сир

16.08.2025. 13:46 13:51
НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ЏЕМ ОД ШЉИВА - ИЗ РЕРНЕ! Без стреса на шпорету УЗ ОВА ДВА САСТОЈКА уживаћете у незаборавном укусу
да

НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ЏЕМ ОД ШЉИВА - ИЗ РЕРНЕ! Без стреса на шпорету УЗ ОВА ДВА САСТОЈКА уживаћете у незаборавном укусу

17.07.2025. 19:30 19:35
КАЈСИЈЕ, ШЕЋЕР И МАЛО ЉУБАВИ! Направите укусан џем без муке и зноја
da

КАЈСИЈЕ, ШЕЋЕР И МАЛО ЉУБАВИ! Направите укусан џем без муке и зноја

26.06.2025. 18:42 18:52