Емил Роцков: Сањам да подигнемо трофеј у Купу

Играо се 68. минут утакмице између фудбалера Војводине и Напретка, резултат је био 1:1, а чист “зицер” за госте имао је искусни Енвер Аливодић. Одједном се некадашњи првотимац Воше и миљеник новосадске публике нашао сам испред гола који је бранио Емил Роцков и чинило је само ствар рутине да Крушевљани поведу.
emil rockov1, youtube printscrean
Фото: Emil Rockov, foto: Youtube Printscreen

Међутим, с таквом могућношћу није се сложио млади чувар мреже црвено-белих. Одлично је скратио угао, храбро се бацајући ка лопти и успео је да одбрани Аливодићев шут, уз овације с трибина. Многи су, чак, овај тренутак доживели као један од кључних у поменутом сусрету.

“У том моменту  било је доста напето на терену, јер је Напредак који минут раније изједначио резултат захваљујући нашој грешци”, присетио се Роцков (22), који је одиграо све утакмице за Војводину током пролећа. “Дуго сам тренирао са Аливодићем и знао сам како ће шутирати. Можда то јесте био битан моменат, али никако се не бих сложио да је био и кључни. Сви ми радимо свој посао, професионалци смо, па је било ту вероватно и важнијих детаља. Нисам ја измислио утакмицу, јесам одбранио свој гол, али тако се једноставно наместило”.

Већ у суботу вас очекује почетак тешке серије, јер играте у Београду с екипом Партизана, с којим ћете и четири дана касније одмерити снаге у првом полуфиналном дуела Купа Србије, у Новом Саду?

“Серија која нам следи јесте тешка и озбиљна, али је дочекујемо мирно. Пред утакмицу с Партизаном свесни смо снаге ривала, али и квалитета који ми поседујемо. Управо због тога сутрашњем првенственом дуелу прилазимо као и сваком другом и најважније за нас је да будемо максимално сконцентрисани на задатке које добијемо од шефа и да не маштамо пуно. Потребно је да пружимо све од себе и верујем да у том случају имамо шансу да парирамо Београђанима онако како то желимо”.

А. Предојевић

Опширније можете да прочитате у нашем штампаном издању од 21. априла

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести