Одбојкаши Србије убедљиви против Аргентине

Одбојкаши Србије одиграли су прву утакмицу другог викенда Светске лиге на високом нивоу и у бришућем лету поразили Аргентину.
Marko Podrascanin
Фото: FIVB

У сегменту пријема и напада наши момци су доминирали, контролкисали су утакмицу од почетак до краја и на најбољи могући начин наставили поход ка одбрани прошлогодишње титуле у најкомерцијалнијем одбојкашком такмичењу.

Почели су веома добро наши момци, максимално фокусирано на пријему и у нападу, а само се чекао нечији добар сервис за серију поена. Тек неколико добрих почетних удараца Лубурића обезбедили су контре Србији, а  два добра потеза младог Ковачевића у нападу била су довољна за брзу контролу над резултатом. Надовезао се Ивовић блоком и Подрашчанин нападом за великих 16:11 на другом обавезном одмору у првом периоду утакмице. Само су се на кратко Аргентинци блоком вратили у меч, али нису наши момци ништа препустили случају, наставили су на високом нивоу и веома снажно у нападу те су без проблема освојили уводни сет.

Нешто боље су сервирали Аргентинци у наставку што их је одржавало у малом резултатском заостатку и нису дозволи ривау да се одлепи. Иако наш тим није сервирао на највишем нивоу, крајњи нападачи Ивовић и Ковачевић били су веома расположени и одржавали су минималну предност. Неколико измена Веласка било је довољно да Аргентинци подигну ниво игре, а Србији није најбоље ишао сервис, па се о освајачу другог сета одлучивало у неизвесној завршници. Игру поен за поен грешком је прекинуо Поглахен те погурао Србију до вишка од три поена (23:20). Врхунски сервис Ивовића на сет лопти донео је контру, а њу је реализовао Лисинац за наше дуплирање вођства.

Повели су  са 4:1 почетком трећег сета наши одбојкаши, али су се Аргентинци с неколико пројкетила са сервиса вртили у егал и најавили да се неће лако  помирити са евентуалним максималним поразом. Међутим, нису се они много питали на овој утакмици. Србија је додала гас, пуцали су наши момци из свих оружја, а ас Лубурића и две контре Ковачевића одвели су Србију на пет поена вишка (17:12). Тада је и отпор ривала опао и једина непознаница је била који ће крајњи резултат бити у трећем сету. Пружио је Грбић шансу играчу Војводине НС семе Мирану Кујунyићу, што му је био репрезентативни деби. Пришла је Аргентина на 19:21, али је напад реализовао Кујунyић, Лубурић одсервирао ас и питање победника је убрзо решено, додуше из трећег покушаја.  

М. Ристић

СрбијаАргентина 3:0 (25:18, 25:22, 25:23)

ТЕХЕРАН: Хала Азади, гледалаца: 4.750, судије: Санти (Италија), Масијас (Мексико).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 12, Катић, Шкундрић (л2), Ивовић 11, Јововић 1, Кујунyић 1, Буцуљевић, Благојевић, Лубурић 9, Мајсторовић (л1), Подрашчанин 8, Лисинац 9, Крсмановић.

АРГЕНТИНА: Торо 6, Јохансен 5, Кавана, Фернандез, Поглахен 15, Д. Гонзалез, Кирога, Бруно 1, Соле 8, Дараиду 6, Крер, А. Гонзалез (л), Имоф, Рамос 4.

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести