Бабић и Ксионжик певају уз Пласида Доминга!

НОВИ САД: Солисти Опере СНП-а Небојша Бабић и Игор Ксионжик наступиће сутра увече у Печују уз легендарног Пласида Доминга!
domingo
Фото: EPA/TONI ALBIR

Они ће бити део поставке Вердијеве „Травијате”, у којој ће један од највећих светских тенора тумачити ролу Жоржа Жермона, док ће чувена Марина Ребека наступити у улози Виолете Валери а Yошуа Гереро, прослављени тенор лосанђелеске опере, певати улогу Алфреда Жермона. Небојши Бабићу (баритон) поверена је рола Барона Дуфола, а Игору Ксионжику (тенор) улога Гастона.

„Травијата” је централни догађај четвородневног фестивала класике, који се одржава управо у част Пласида Доминга, а отворен је синоћ на тргу Сент

Иштвана наступом звезде Метрополитен опере, кинеског баритона Јунпенг Ванга, уз Панонску филхармонију под управом Еугена Кона. Вечерас ће град бити у знаку својеврсног музичког вашара, при чему су својеврстан

Оркестар Српског народног позоришта креће за викенд на мини-турнеју, током које ће наступити у Темишвару и Дробета - Турну Северину

лајтмотив звуци Медитерана, првенствено Шпаније, а цео фестивал у недељу у Кодаљ центру извођењем савремене камерне опере „Прима Дона” америчког кантаутора Руфа Вејнврајта.  

Иначе, и Оркестар Српског народног позоришта креће за викенд на мини-турнеју, током које ће наступити у Темишвару и Дробета – Турну Северину. Прве вечери, 24. јуна, на фестивалу „Синкретик бастион 2021“, који организује Банатски национални музеј из Темишвара, Оркестар ће извести познате оперске арије Моцарта, Росинија, Пучинија, Гуноа, Штрауса... а као солисти наступиће Катариња Дондалска (сопран), Јегјунг Јанг (сопран), Наталија Ушакова (сопран), Анда Луис Богза (сопран), Аура Тваровска (мецосопран), Релу Прока (баритон) и Јонгмин Парк (бас).

Два дана касније, 26. јуна, оркестар ће одржати концерт на отвореном у Турну Северину. Програм ће такође бити веома популаран, с обзиром на то да ће се свирати филмске теме, као и познате увертире. Иначе, румунска публика ће током викенда имати прилику да чује још један овдашњи ансамбл – Војвођански симфонијски оркестар, који ће 25. јуна у Темишвару затворити фестивал „Синкретик бастион 2021“ наступом са румунском рок групом „Пасареа рок“ и Ауром Тваровском. Концертом ће дириговати Раду Попа, шеф-диригент Темишварске филхармоније. 

М. Стајић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести