"Перо" Стануловићу, "Орфеј" Петровићу и Вукашиновићу

ЈАГОДИНА: Уручењем награда у Јагодини се завршила 32. књижевна манифестација "Српско перо 2017".
nagrade orfej i pero, tanjug dusan anicic
Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Награду "Српско перо", која се састоји од уникатне повеље, новчаног износа и уметничке слике, добио је млади песник из Пирота Андрија Стануловић за песму "Арканум", најбољу, по оцени жирија од 200 пристиглих на конкурс аутора до 35 година из Србије и Срба из дијаспоре који пишу на српском језику.

Награду је уручио књижевник из Београда Миљурко Вукадиновић.

Награду "Златни орфеј" за "савремени печат и трајан допринос српској културној баштини" а састоји се од повеље и новчаног износа, поделили су књижевници Миодраг Патровић из Новог Сада и Верољуб Вукашиновић из Трстеника.

"Поморавски орфеј" књижевна награда која се додељује за најбоље књижевна остварења писца из Поморавлља, Ресаве и Левча, уручен је др Милету Марковићу из Загреба, рођен у Јагодини, и Милету Лазаревићу из Ћуприје.

Награда "Пергамент" за најбољу прву књигу, додељена је Небојши Татомиру, из Београда.

Сверчаност је одржана у Народној библиотеци у Јагодини и Клубу новинара Поморавље у Јагодини.

Књижевни фестивал "Срспко перо" се традиционално одржава под покровитељством Скупштине града Јагодине и Министарства културе и информисања.

Завршница 32. "Срп-ског пера" почела је 21. јуна, промоцијом књига Раде Стефановић, Душана Аничића, Радивоја Ристића и Ненада Стефановић, а настављена 22. јуна "Видовданском вечери", традиционалној песничкој манифестацији песника Поморавља и Србије, посвећеној Видовдану и Боју на Косову.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести