Пре подне веома вруће, поподне пљускови

НОВИ САД: Претежно сунчано и вруће у првом делу дана. Касније поподне нестабилно уз развој облака и појаву локалних пљускова са грмљавином. Ветар слаб јужни и југозападни. Притисак испод нормале. Минимална јутарња температура 21, а максимална дневна око 35 степени, поподне у паду.
kisa
Фото: Dnevnik (Jelena Ivanović)

ВОЈВОДИНА: У првом делу дана претежно сунчано и вруће. Поподне нестабилно уз развој облака који долазе са северозапада и појава локалних пљускова са грмљавином, најпре на северозападу Војовдине. Ветар слаб јужни и југозападни, крајем дана северозападни. Притисак испод нормале. Минимална температура 19, а максимална 37 степени.

СРБИЈА: Претежно сунчано и вруће, али нестабилно. Поподне следи развој облака који захватају најпре Војводину и доносе локалне пљускове са грмљавином. Крајем дана се облачност и пљускови шире на западне и централне крајеве. Ветар слаб јужни и југозападни. Притисак испод нормале. Минимална температура 16, а максимална дневна 39 степени.

НАРЕДНИХ ДАНА: У уторак долази до освежења у свим крајевима са кишом и пљусковима. Очекује се пад температуре за 10-ак степени, па ће у среду и четвртак свугде бити испод 30 степени. У среду свеже и могућа је повремена киша, пре свега у западним, централним и јужним пределима, а у четвртак углавном суво. У петак и за наредни викенд сунчано и поново све топлије уз врућину крајем јула и почетком августа месеца.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: Свим хронично оболелим и осетљивим особама се саветује нарочита опрезност услед очекиваних биометеоролошких прилика. Метеоропатске реакције су могуће у виду раздражљивости, умора и главобоље. Препоручује се избегавање боравка на отвореном у најтоплијем делу дана, примена адекватне заштите од УВ зрачења, као и смањење физичких напора. У саобраћају је неопходна додатна пажња.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести