Данима лудаје престижно признање

КИКИНДА: Најрепрезентативнија и најпосећенија манифестација „Дани лудаје” коју организује Град Кикинда, овогодишњи је добитник „Туристичког цвета”, престижног признања за најбољу туристичку манифестацију у Србији.
dani ludaje, Dnevnik/M. Mitrović
Фото: Дневник/М. Митровић

Организаторима туристичко гастрономске приредбе на којој се бирају најтеже бундеве и најдуже тикве, а која је недавно одржана 32. пут, награда је уручена у Београду на Светски дан туризма у Белом двору.

„Туристички цвет” је једина награда из области туризма коју признаје Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а организује је Туристичка организација  Србије. Награда „Туристички цвет” традиционално се додељује за подизање квалитета туристичких услуга и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији. Награда се додељује у седам категорија. Манифестација „Дани лудаје” се организује од 1986. године, покренули су је родоначелници Драган Страјнић и Лазар Тешин, а временом је израсла у најпрестижнију на северу Баната.

- Дошли смо до четвородневног интернационалног фестивала који посети  више од 50.000 људи. Кикинда је на овогодишњим „Данима лудаје” домаћински угостила више од 10.000 иностраних гостију - рекао је градоначелник Кикинде Павле Марков.

М. Мр.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Кикинда. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести