Лас Вегас: 50 мртвих, 200 повређених, осумњичени упуцан

ЛАС ВЕГАС: У пуцњави у Мендалеј беј хотел - казину, где се одржавао музички фестивал, 50 особа су изгубиле живот, 200 су рањене, а десетине се налази у критичном стању, саопштила је болница у Лас Вегасу, док полиција саопштава да је један осумњичени упуцан.
las vegas 1 tanjug.
Фото: Tanjug

Десетине полицијских возила појурило је према главној улици у Лас Вегасу, затворивши један њен део, као и део аутопута "Интерстејт 15", а неки летови су преусмерени.

Сведоци су за АП рекли да су видели бљеске оружја на вишим спратовима казина Мендалеј беј.

Неки од полицајаца су се сакрили иза својих возила, док су неки ушли у казино носећи јуришне пушке.


Стефен Педок је убица на Фестивалу?

Полиција Лас Вегаса објавила је да се за покољ на музичком фестивалу у том граду сумњичи 64-годишњи белац, а CNBC дознаје да се ради о Стефену Педоку.

Фото: Фејсбук

64-годишњи белац Педок, становник Мескитеа у савезној државни Невади, у којој се налази и Лас Вегас. Педок је по посетиоцима фестивала пуцао с 32. спрата хотела Мандалеј Беј.

Полицијски шериф у Лас Вегасу казао је да Педок, колико је познато органима реда, нема веза с терористичким организацијама, а покољ у Вегасу не третирају као терористички напад.

Полиција управо претражује Педокову кућу, а његову цимерицу Марилу Данли лоцирали су након вишесатне потраге.


Фото: FoNet

Према наводима портпаролке Универзитетског медицинског центра Даните Коен, у болницу је примљено 26 особа.

Полиција трага за цимерком убице

Ово је Марилу Данли, жена за којом трага америчка полиција након покоља у Вегасу

Марилу Данли (62) је жена азијског порекла за којом трага полиција Лас Вегаса након покоља у том граду. У нападу на посетиоце кантри фестивала на Вегас Стрипу, главној улици у том граду, убијено је најмање 20 људи, а рањено је више од 200 особа.

Нападач је испалио на стотине метака из аутоматског оружја.

Фото: Индекс.хр

Марилу Данли је наводно цимерка убице. Тренутно није осумњичена, али полиција жели што пре доћи до ње. Наводно су били и у вези.

Данли је, како извештавају амерички медији, професионална карташица која доста времена проводи по коцкарницама.

Фото: Tanjug

Према доступним информацијама, Марилу Данли и нападач заједно су унајмили собу у казину Мандалаy Бају. Но, у тренутку напада Марилу Данли налазила се у самом казину, док је нападач пуцао из собе. Данли је висока око 150 цм, а тешка је нешто више од 50 килограма.


Исламска држава преузела одговорност за напад у Лас Вегасу

Исламска држава преузела је данас одговорност за напад у Лас Вегасу у којем је убијено најмање 50 људи, јавио је Ројтерс.

Како се наводи, ова екстремистичка организација је то објавила преко своје новинске агенције Амак.

Амак тврди да је нападач из Лас Вегаса прешао у ислам пре неколико месеци.


Полиција је објавила како трага и за два аутомобила, Hyundai Tucson и Chrysler Pacifica, оба регистрована у савезној држави Невади.

Трамп изјавио саучешће жртвама

Председник САД Доналд Трамп изјавио је саучешће породицама настрадалих у данашњој пуцњави на фестивалу кантри музике "Рут 91 харвест" у Лас Вегасу.
Више од 50 особа је убијено, а више од 200 рањено када је нападач запуцаио на публику која је присуствовала том фестивалу.
 Нападач је убијен а  идентификован је као Стивен Педок.

"Моје најискреније саучешће и саосећање са породицама жртава грозне пуцњаве у Лас Вегасу. Бог вас благословио", написао је Трамп на Твитеру.
Портпаролка Беле куће Сара Хакаби Сендерс рекла је да је Трамп упознат са дешавањима у Лас Вегасу, преноси АП.
Она додаје да Бела кућа пажљиво прати ситуацију и да ће пружити потпуну подршку државним и локалним званичницима. 

Трамп о нападу у Лас Вегасу: Акт чистог зла

Амерички председник Доналд Трамп обратио се поводом напада у Лас Вегасу, рекавши да је "нација данас уједињена у жалости, шоку и болу".

У "акту чистог зла", како је Трамп назвао напад на посетиоце фестивала музике "Рут 91 харвест", погинуло је 50, а рањено 406 особа, док полиција верује да се нападач убио.

У хотелској соби на 32. спрату одакле је нападач пуцао пронађено је око 10 комада оружја.

Истовремено, портпарол америчке службе за унутрашњу безбедност је изјавио да засад не постоје подаци који би указали на "кредибилну претњу" другим јавним местима у САД, пренео је АФП.

Шериф Џозеф Ломбардо је на конференцији за новинаре рекао да се верује да се нападач убио пре уласка полиције.

Саучешће Вучића Трампу поводом напада у Лас Вегасу

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо саучешћа председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу поводом напада у Лас Вегасу у којем је 50 људи убијено а 200 рањено.

Како је саопштила Прес служба председника Србије, у телеграму се наводи:

"Дозволите ми да, у име грађана Републике Србије и у своје име, Вама и грађанима Сједињених Америчких Држава изразим искрено саучешће поводом стравичног напада у Лас Вегасу, најгорем те врсте у новијој историји Ваше земље.

Ужаснути смо што су жртве овог бруталног масовног убиства људи који су уживали на концерту, у заједничким тренуцима са породицама и пријатељима. Шта год да је повод помахнитале пуцњаве, недужне жртве овог нечовечног акта нас опомињу да мржња и насиље могу да се појаве свуда и увек."

"Молим Вас да изразе дубоког саосећања поделите са породицама и пријатељима убијених, а повређенима пренесете жеље за брз опоравак“, поручио је председник Александар Вучић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести