Фудбалери Војводине завршавају мини-припреме на Златибору

Двонедељну паузу фудбалери Војводине искористили су да оду на шестодневне мини-припреме на Златибор.
Zlatibor 2
Фото: Фото: Д. Вукићевић

Шеф стручног штаб Владимир Буач пожелео је да има играче на окупу и да сви заједно одраде, како је истакао - веома важне тренинге, за које нису имали времена, ни простора у протеклом периоду. Судећи по одјецима с прелепе српске планине, тренер и његови ученици презадовољни су учињеним у прошлих неколико дана, а својеврсну оцену онога што су радили добиће сутра. Црвено-бели играју контролни сусрет с екипом Дечића из Тузи (од11 часова), чланом елитне лиге Црне Горе и биће то прилика да Буач укаже шансу већини кандидата за први тим. Фудбалери ће, опет, имати могућност да на делу покажу шта су и у којој мери усвојили током златиборских тренинга.

И данас су играчи Војводине имали само један тренинг, а временске прилике су се у великој мери измениле. У првих неколико дана Новосађане је пратило прелепо, сунчано време, али су се у петак навукли облаци. Температура је пала и сипила је кишица, што, међутим, није омело капитена Душана Јованчића и саиграче да одраде оно што су Буач и сарадници зацртали.

Фото: Фото: Д. Вукићевић

Уживање је радити с овим момцима, јер никаквих проблема нисмо имали, а фудбалери су се максимално потрудили да испрате оно што смо моји сарадници и ја од њих захтевали (тренер Буач)

„Одрадили смо укупно седам тренинга и читав рад закључићемо утакмицом с Дечићем“, рекао је Владимир Буач.

“Највише смо инсистирали на физичкој спреми, али и уигравању линија екипе и самој организацији игре и имам разлог да будем задовољан. Уживање је радити с овим момцима, јер никаквих проблема нисмо имали, а фудбалери су се максимално потрудили да испрате оно што смо моји сарадници и ја од њих захтевали.”

О провери с Дечићем, шеф струке Новосађана је истакао:

„Биће у овом сусрету простора да шансу пружимо играчима који су до сада имали мању минутажу, да покажу да ли су и колико напредовали. Желимо да будемо бољи као екипа, иако нам на Златибору недостају четворица репрезентативаца. План је да сви добију прилику, једино је под малим знаком питања играње Лазаревића који има лакшу повреду зглоба.”

По завршетку утакмице играчи Војводине се враћају за Нови Сад. У недељу ће имати слободан дан, а од понедељка настављају с тренинзима и припремом првенственог гостовања Земуну, које је на програму у суботу, од 15 часова. У плану је да следеће недеље, највероватније у среду,  одиграју још један контролни сусрет и, како сада ствари стоје, биће то у Чуругу с домаћом екипом Хајдука.

А. Предојевић   

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести