Сурфер ударио ајкулу у њушку и спасио се (видео)

КАНБЕРА: Сурфер новајлија, Чарли Фрај, успео је да се одбрани од ајкуле тако што је ударио по њушки.
Surfer sa ajkulom/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Напад се десио данас надомак обале Аустралије, а сурфер је успео да прође са лакшим повредама десног рамена и надлактице.

Фрај је по професији доктор, а рекао је да је недавно гледао видео клип на сајту ЈуТјуб, у коме је професионални сурфер Мик Фенинг описао свој фамозни бег од ајкуле током такмичења 2015. године.

"Када се десило, рекао сам себи уради исто што је и Мик урадио. Само је удари у њушку. Дакле Мик, ако гледаш или слушаш, дугујем ти пиво. Хвала ти пуно", рекао је Фрај, преноси АП.

Он се у тренутку напада налазио на плажи Авока, 100 километара северно од Сиднеја.

"Сурфовали смо и осетио сам огроман ударац са десне стране. Пришла ми је непримећено. Мислио сам да се друг шали са мном. Окренуо сам се и видео ајкулу како излази из воде и помаља главу. Само сам је ударио у њушку левом руком и онда сам успео да побегнем назад на даску, зовнем другове, а на срећу, налетео је и талас тако да сам одсурфовао", прича Фрај.

Он каже да уопште није приметио крваву руку док није дошао на обалу.

"Нисам уопште приметио у тренутку, јер док сам сурфовао само сам мислио: ''Умрећу. Стварно ћу умрети. Помислих, сурфуј на таласу колико можеш и онда пливај свој живот"'', рекао је Фрај.

Ајкулу си приметили и спасиоци, а користили су и дронове да се увере да је напустила подручје.

Фрај ће бити ван океана недељу дана, али каже да после тога, једва чека да се врати.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести