Општина Оџаци улаже у околна насеља

ОЏАЦИ: За прву фазу појачаног одржавања дела Железничке улице и Улице Иве Лоле Рибара у Оџацима Управа за капитална улагања АПВ одобрила је 66,6 милиона динара, док ће Општина учествовати са 44,7 милиона у пројекту укупне вредности 111,7 милиона динара.
odzaci latinka v -8.JPG
Фото: Латинка Васиљковић (Фото: Ј.Ивановић)

Председница општине Оџаци Латинка Васиљковић каже да су од Управе још добили средства и за изградњу и реконструкцију атмосферске канализације у Каравукову вредности 4,7 милиона, док ће локална самоуправа учествовати са 2,5 милиона динара, као и у уличном коридору у радној зони у Оџацима вредности 16,8 милиона, за који је Управа издвојила 15,1 милион динара.

"Реализовани пројекти у овој години су и израда пројектно-техничке документације радне зоне у Каравукову за коју смо од Министарства привреде добили 1,5 милиона динара, док ћемо ми уложити још 1,7 милиона и тиме имати две радне зоне, што погодује развоју наше општине", истиче Васиљковић.

Министарство привреде је уложило и 1,1 милион, док је Општина учествовала са 1,6 милиона динара у санацији крова Основне школе „Нестор Жучни“ у Лалићу.

За опремање пољочуварске службе Покрајински секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство уложило је половину средстава укупног износа 556.000 динара.

"Од истог Секретеријата добили смо и 20,7 милиона динара за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта у овој години, док ће Општина издвојити 19,2 милиона динара", каже председница Општине Оџаци.

За опремање и санацију базена у Оџацима Покрајински секретеријат за спорт и омладину одобрио је милион динара, а за оснаживање Канцеларије за младе 400.000 динара, за пројекат вредан укупно 644.000 динара, док је Покрајински секретеријат за урбанизам и заштиту животне средине за регулацију дела блока број 60, 61 и 68 у Раткову издвојио пола милиона, а Општина учествује са милион динара у овом пројекту.


Два посла на чекању

"Два пројекта ове године су нам остала на чекању, али планирамо и њихову реализацију. То су јавна расвета саобраћајнице у радној зони у Оџацима, као и изградња и реконструкција атмосферске канализације у Раткову", потврђује председница општине.


"Због пуно остварених пројеката, настојаћемо да се на исти начин поставимо и у наредној години. Да припремимо пројекте и конкуришемо на све што будемо могли. Битно је бити пројектно спреман и испланирати радове унапред ", истиче Латинка Васиљковић.

Председница општине истиче и пројекат енергетске санације и адаптације дечјег диспанзера и гинекологије у оyачком Дому здравља, за који је Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 43,2 милиона динара.

Канцеларија је издвојила и 40 милиона динара за радове на енергетској санацији и изградњи санитарног чвора, школског игралишта и крова терасе, инвестиционом одржавању и санацији машинских и електроинсталација. За пројекат санације и адаптације Основне школе „Бранко Радичевић“ Покрајински секретеријат за образовање издвојио је 2,9 милиона динара, док је Општина издвојила 1,2 милиона динара.

Управа за капитална улагања је преко конкурса за Дом здравља у Оџацима издвојила новац за нов РТГ апарат, који је коштао 5,4 милиона динара.

М. Стакић

Фото: Ј. Ивановић

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Оџаци. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести